avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna ziua, sunt presedintele comisiei care cerceteaza un accident de munca. Accidentatul a declarat ca evenimentul s-a produs din cauza neglijentei si neatentiei lui si ca nu are nicio pretentie de la angajator, asteapta sa se refaca dupa trauma in concediu medical si revine la munca. In aceste conditii numai el este vinovat de producerea accidentului ?.......multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 18 Iulie 2019
Buna ziua,
Poate ne povestiti si noua cum s-a intamplat evenimentul si care sunt declaratiile celorlalti martori, daca exista.
Ce trauma a suferit si ce cate zile de concediu medical are nevoie?
Buna ziua,
Daca accidentul s-a produs in timpul serviciului, este clar accident de munca.
Dar, in calitate de presedinte al comisiei care cerceteaza accidentul de munca, trebuie sa analizati si daca exista sau nu culpa angajatorului.
Oricum, accidentele de munca trebuie sa fie cercetate si de un procuror.
Doar accidentele de munca in urma carora a rezultat invaliditate/deces, lucratori dati disparuti sau sunt implicate mai mult de trei persoane in acelasi timp si din aceeasi cauza sunt cercetate de inspectorii de munca si procuror ( de fapt inspectorul de munca inainteaza dosarul, dupa finalizarea cercetari catre procuror si acesta continua ancheta-sau ancheteaza impreuna, depinde de accident...)
Accidentele in urma carora au rezultat doar vatamari ce trec dupa o perioada de concediu medicat ( accidente cu incapacitate temporara de munca-itm) sunt cercetate de o comisie numita de angajator, din aceasta face parte si un lucrator SSM si Ărocesul verbal impreuna cu anexele sale, dosarul de cercetare, suntinaintate ITM-ului spre avizare.
ITM.ul poate viza acest dosar, il poate retrimite spre refacerea cercetari sau poate prelua el cercetarea, in functie de cum considera si de insrisurile din dosar.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
Echipa trebuia sa decoperteze o podea de scanduri dupa ce s-a terminat discutia de dinaintea inceperii muncii, victima din proprie initiativa a urcat pe podea si in acelasi moment , podea subreda a cedat sub greutatea acestuia respectivul cazand de la aprx. 4 m pe un pat de scanduri. A avut doua vertebre faracturate si trei coaste. A fost operat, e ok, nu a ramas cu nicio problema, nimic , dupa doua saptamani de spitalizare este in concediu medical si dupa spusele medicilor cam dupa o luna de refacere isi poate relua activitatea.
Inteleg...
Mai asteptati si alte pareri... eu cred ca se poate face asta, sa cada toata vina pe acel lucrator pentru nerespectarea instructiunilor SSM specifice postului si inceperea activitatii fara a astepta luarea masurilor de securitate specifice lucrarii.
Martorii ce au scris in declaratii?
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Cercetarea accidentelor-nelamurire Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, va deranjez cu o nelamurire de interpretare a legii.Mai exact vorbim de art 116(1) din HG 1425 ,astfel : \"Cercetarea evenimentelor care produc ... (vezi toată discuția)
Accident de munca unde au fost implicati angajati de la doua ... YoAlle YoAlle Accident de munca unde au fost implicati angajati de la doua societatii iar unul dintre ei a fost si accident in urma cercetarii evenimentului se emite vreun ... (vezi toată discuția)