AJUTOR URGENT!!!
Buna ziua , as avea o intrebare , fetita mea are 6 luni si de cand eram insarcinata am avut multe conflicte cu tatal , a fost agresiv cu mine. Am vrut de foarte multe ori sa il parasesc dar mereu ma convingea ca vrea sa fim o familie si il iertam iar cosmarul incepea din nou.
Saptamana trecuta a vrut sa dea in mine cu fetita in marsupiu dar m-am ferit si am fugit din casa si am pus capat relatiei.
Eu as dori acum sa obtin custodia totala a copilului dar am cateva nedumeriri.
In primul rand am 19 ani si locuiesc intr-o vila cu parintii mei, iar copilul are camera ei si am mereu ajutor financiar din partea parintilor pana voi putea sa lucrez ; el locuieste tot cu parintii lui si sora dar are un apartament de 3 camere si copilul nu va avea niciodata locul ei , camera ei si in plus este o familie in care tot timpul sunt certuri discutii si tensiuni.
In al doilea rand eu o alaptez si as dori sa fac asta cat mai mult pentru sanatatea ei si dezvoltarea armonioasa.
Si in al treilea rand si cel mai important: eu cand am fost adolescenta eram foarte rebela si nervoasa, iar parintii nu mai stiau cum sa ma tina sub control si m-au internat la psihiatrie unde am luat tratament mai mult timp; am avut o tentativa de sinucidere iar in timpul sarcinii mai exact la final eu si tatal copilului aveam foarte multe certuri si din cauza stresului si schimbarilor hormonale si lipsa materiala( nu a cumparat copilui pana sa se nasca decat 2 costumase de 40 de lei si pana acum la 6 luni a mai cumparat doar un costum si mie foarte rar pastile pt alaptare) am avut o cadere nervoasa si am ajuns iar la pishiatrie si mi s-a pus diagnosticul de bipolaritate.
Intrebarea este ar putea sa se foloseasca de faptul ca nu prea am lucrat pana sa nasc si ca am avut probleme pe timpul sarcinii ca sa ia fetita?
VA ROG FRUMOS SA IMI RASPUNDETI URGENT!
El pretinde ca sunt instabila si ca as putea sa ii fac rau copilului dar eu niciodata nu as putea nici sa ii zic da-te mai incolo. Mi-as da si viata pentru ea daca ar trebui.
Va rog frumos sa ma ajutati
Si inca o intrebare : daca fetita este pe numele lui pot sa ma duc cu ea afara din tara intr-o vacanta fara acordul tatalui?
Buna seara,
1. Inteleg ca nu sunteti casatoriti legal.
2. Va sfatuiesc sa solicitati IN INSTANTA ca sa exercitati IN COMUN autoritatea parinteasca (nu veti obtine exclusivitate aproape sigur) dar sa se stabileasca domiciliul minorului la dumneavoastra ca mama si cu stabilirea unui program de vizitare pentru tata.
3. Nu are aproape deloc sansa sa se stabileasca domiciliul minorului la el.
4. Nu puteti iesi din tara cu minora fara acordul tatalui sau fara o sentinta judecatoreasca in acest sens.
5. Daca tatal este violent fizic sau verbal fata de dumneavoastra puteti obtine un ordin de protectie.
6. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Doar daca se va stabili de instanta ca minorul este in pericol veti pierde copilul.
In alte circumstante veti obtine copilul.
Pentru iesirea din tara va trebuie acordul tatalui.