Buna ziua,
Ambele acte trebuie respectate. Daca sunteti sanctionat in baza unei HCL emisa de CL cu nerespectarea legii puteti contesta in instanta actul administrativ.
Puteti solicita in instanta si anularea HCL.
HCL trebuie sa respecte prevederile din lege si eventual sa dea lamuriri suplimentare la acestea, nu sa introduca alte prevederi care pot contravine legii. Daca nu se respecta intocmai/ se interpreteaza prevederile din lege, HCL poate fi contestata in contencios administrativ.
Potrivit Legii nr. 61/1991, orele de liniște sunt în intervalul 22:00 - 8:00 și între 13:00 și 14:00.
"(...) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora". Este vorba de un local tip Fast food care funcționează intr-un spațiu închiriat la casa. In urma numeroaselor sesizări pentru tulburarea liniștii publice, mi s-a răspuns de către primărie ca poate avea program pănă la ora 2 conform unei hotărâri de consiliu local. Mie mi se pare ca aceste două aspecte se bat cap în cap. Legea spune ca trebuie sa respecți orele de liniște de la orele 22.00-08.00, HCL spune că poți să funcționezi până la orice oră vrei, normal fâcand gălăgie fiind local de alimentație publică.
Nu știu ce sa mai înțeleg... de fapt, știu...
Puteti deschide si actiune in instanta impotriva localului in baza Legii nr. 61/ 1991 republicata.
Primaria poate spune ca a aprobat functionarea localului pana la ora 2 (cu respectarea legii), nu sa se faca galagie.
Ore de liniste
AlexaFlorea
Buna ziua!!! am si eu o nelamurire... Am inteles ca, conform legii 61 orele de liniste sunt intre 22.00-08.00... dar daca la adunarea generala a Asociatiei de ... (vezi toată discuția)