avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare

Buna ziua. Am iesit la pensie in febr 2016 cu un stagiu complet de cotizare de 42 ani o luna, din care 25 ani, o luna si 5 zile in grupa speciala de munca. Intrevarea mea este: intru la recalculare conform legii 221/2018 pana la sfarsitul lunii septembrie 2019? Va rog sa imi raspundeti cu da sau nu..ca legea am citit.o de nenumarate ori si nu m.am dumerit. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ggeorghe , utilizator 22:05, 26 Iulie 2019
Precizati:
-Ce activitate ati desfasurat in cei 25 de ani
-In ce unitate ati desfasurat activitatea
-Stagiul complet de cotizare
Nu exista stagiu complet de cotizare mai mare de 35 ani.
42 ani este stagiul total
Am lucrat 25 de ani in siderurgie (cobinatul de la galati) ca si electrician AMCiar stagiul complet de cotizare este 35 ani. Multumesc
Verificati daca activitatea se regaseste in anexa 2
[ link extern ]
Verificati daca unitatea se regaseste in anexa 3
[ link extern ]

Daca activitatea se regaste in anexa 2, iar unitatea in anexa 3, atunci veti intra ion recalculare.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
Carp Mircea, utilizator
Se regaseste. Va multumesc pt raspuns. Acum mai ramane sa speram ca se vor tine de cuvant cei care au promis, ca dupa ultimele declaratii ale ministrului muncii s.au cam impotmolit.
Dacă aveți 25 ani ce se încadrează în anexele 2 și 3, atunci așteptați decizia de recalculare.

Alte discuții în legătură

Pensii mihalachecornel56@gmail.com mihalachecornel56@gmail.com Am lucrat in coditii speciale din 1983 pana in 2017 find am iesit la pensie.meseria fiind incadrata la art. 30 litera e.Beneficiez de recalculare conform legii ... (vezi toată discuția)
Recalculare tihon_petru@yahoo.com tihon_petru@yahoo.com Bună ziua, am iesit la pensie in iunie 2017 limita de vârstra 52 ani grupa 1 si speciala cu un stadiu de 49 ani 8 luni 1 zi stagiu comlet 35 ani va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor roxana ionescu roxana ionescu In ce consta ultima modificare a legii 263/2010 referitor la grupele de munca? (vezi toată discuția)