avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Posibilitate incasare ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Posibilitate incasare ajutor de somaj

Iată situația în care mă găsesc:

Pe 28 iunie 2019 s-a incheiat contractul meu de muncă cu o firma de IT/software din București.

Eram încrezător că o să-mi pot găsi din nou de lucru în cel mult o săptamană, cum mai făcusem și altă dată (nici nu voiam să se întâmple mai repede de atât, aveam nevoie de o vacanță), așa că nu am făcut demersuri pentru a primi ajutor de șomaj.

Am primt o ofertă de muncă de-abea spre sfârșitul lunii iulie și am acceptat-o. Contractul va intra în vigoare din 1 august, iar primul salariu am să-l primesc în septembrie.

Mi s-au cam împuținat banii și acum mă gândesc că mi-ar prinde ajutorul de șomaj pe o lună. Mai ales că am cotizat cu sume importante către Buget, ani de zile, neîntrerupt...

Mai precizez, fară să stiu sigur dacă e relevant sau nu, și că:
* am primt banii pentru luna iunie, de la fostul (ultimul) angajator, pe 10 iulie.
* am și un PFA, care însă n-a mai incasat bani (nici emis facturi) de aprox. 6 luni.

Pot să cer și să primesc acest ajutor de șomaj retroactiv?
Dacă da, cum trebuie să procedez?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 29 Iulie 2019
Indemnziatia de somaj nu se acorda retroactiv, ci, in speta, de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical și indemnizație creștere copil in caz de șomaj Emilia T Emilia T Buna seara. In urma unei fuziuni între companii, postul meu se desființează începând cu data de 01 Februarie 2023. Sunt angajata cu CIM la ei din 01 Iunie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul ... Maria Pavel Maria Pavel Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul acesta si din luna octombrie sunt in somaj pana in luna martie, urmeaza sa nasc in luna iulie ... (vezi toată discuția)
Recalculare spor vechime edelweiss80 edelweiss80 Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: - inainte de a mi se incheia primul contract de munca am beneficiat de 12 luni de somaj ( aprox. 6 ... (vezi toată discuția)