avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială corectă?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială corectă?

Bună ziua!
Fostul soț a făcut ordonanță președințială,cerând suplinirea consimțământului pt tichete de călătorie Anglia-România,pt emiterea buletinului copilului meu cel mare(a făcut 14 ani în 2017) și pt pașapoartele celor doi copii ai noștri, care în prezent se află pe teritoriul Marii Britanii.Pentru că eu am fost de acord, a câștigat.Apoi, dna lui avocat a revenit cu mențiunea " și retur "(lucru cu care eu nu sunt de acord).Dar, instanța i-a aprobat.
Acum vin intrebările mele: justiția din România poate semna în locul meu pt plecarea copiilor MEI din țară, împotriva voinței mele? Dna avocat poate adăuga o " floricică " primei ordonanțe?
Dar, instanța i-a aprobat

Ce mai exact ? sa se intoarca in Anglia ? ATunci da, se vor intoarce.
Chiar dacă divorțul nu e incheiat? El nu are niciun drept mai mult decât mine în ceea ce privește copiii.

Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Unde locuiti dvs? unde locuiesc copiii ? Poate dati ceva detalii despre situatie.
M am despărțit (fără divorț) în 2016. Locuiam în Constanța. Avem 2 copii minori. Atunci el a plecat în Anglia cu copiii, păcălindu-mă să-i fac procură. Procura respectivă am revocat-o după câteva zile,dar era prea târziu. Mi a întrerupt orice legătură cu copiii mei.
Acum dna judecător îl cheamă pt ascultarea minorilor în cadrul procesului de divorț.Dar copiii nu au acte. A apelat la mine. Am fost de acord pt cerințele din prima ordonanță. Nu am fost de acord cu întoarcerea lor în Anglia. Și el a deschis ordonanță președințială, cerând ce v-am comunicat mai sus. A câștigat-o pt că eu nu m-am opus. Dar când a revenit cu mențiunea "și retur ", nu am mai fost de acord. Totuși instanța i-a aprobat și a doua ordonanță.
De aceea vă întreb: instanța poate semna pt plecarea copiilor MEI din țară în locul meu?
Dna avocat poate adăuga o altă cerință primei ordonanțe?
Vă mulțumesc mult!
A obtinut pt ca locuinta copiilor in fapt e acum la el. Trebuia sa i-o fi luat inainte si sa fi cerut pe calea ordonantei sa se stabileasca domiciliul copiilor la dvs pe perioada divortului.
conteaza ce s-a intamplat in perioada 2016- 2019, ganditi-va ca acesti copii au locuit in ANglia 3 ani, locuinta lor e acolo de fapt. Trebuie sa fi facut ceva imedat ce nu a vrut sa revina cu copiii in tara.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minori,custodie comuna ContSters423422 ContSters423422 Buna seara! As dori sa stiu cum pot proceda in cazul in care sunt divortata,am doi copii,custodie comuna cu domiciliul la mama si am achizitionat un sejur la ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. sunt divorțată de 7 ani și am un copil de ... Andreea198912 Andreea198912 Bună dimineața. Sunt divorțată de 7 ani și am un copil de aproape 9 ani cu fostul soț. Acum o luna i-am cerut sa îmi facă procura pentru a putea pleca ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori,sotia este prostituată si m-a inselat Bucuresti2018 Bucuresti2018 Buna ziua. Sunt căsătorit cu 2 copii sub 4 ani, am locuit in anglia pana acum. Sotia mea a lucrat intr-un bordel. Am dovezi poze,video,conversații. Mi-a ... (vezi toată discuția)