avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dezvoltator imobiliar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dezvoltator imobiliar

Buna ziua,
Am un teren pe care suntem 3 proprietari si dezvoltam un proiect imobiliar cu 9 apartamente; cum pot vinde acele apartamente? Tb sa devin persoana juridica sau pot vinde ca persoana fizica? Si cum rezolv cu taxele si ce obligatii fiscale am? Pot vinde toate apartamentele in acest an sau am un plafon minim si maxim?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Va infiintati la registrul comertului un srl cu cei trei asociati pe codul caen 4110 Dezvoltare (promovare) imobiliara Aceasta clasa include: -dezvoltarea proiectelor de constructii, pentru cladiri rezidentiale si nerezidentiale, prin reunirea mijloacelor financiare, tehnice si fizice pentru realizarea proiectelor de constructii in vederea vanzarii ulterioare. Aceasta clasa exclude: -constructia de cladiri, vezi 4120 -activitati de arhitectura si de inginerie, vezi 711 -servicii de management a proiectelor privind constructia de cladiri, vezi 711
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie sa va ganditi la modalitatea in care doriti sa va constituiti in vederea dezvoltarii proiectului imobiliar, asociere in participatie sau societate S.R.L.

Prin asocierea in participatie nu se creeaza o persoana juridica, insa se stabilesc raporturile dintre viitorii "asociati" si cota de participare a fiecaruia. Practic se vor plati taxele ca si cand ar fi vorba de o persoana fizica.

In momentul in care infiintati un SRL cu acest obiect de activitate trebuie indeplinite formalitatile la ORC.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie caen 4110 dezvoltare (promovare) imobiliara Oranina Dumitru Oranina Dumitru VA ROG SA-MI SCRIETI SI MIE EXPLICATIA COMPLETA LA CODUL CAEN 4110 DEZVOLTRE (PROMOVARE) IMOBILIARA CA NU AM CARTEA CU EXPLICATII SI NU GASESC NICI PE ... (vezi toată discuția)
Caen-explicatii cristian.ghinet cristian.ghinet Explicatiile din codul CAEN sunt cu caracter obligatoriu si exact? Multumesc! (vezi toată discuția)
Identificare cod caen greensea greensea Buna ziua Spunet-mi va rog, carui cod CAEN ii apartin lucrarile de constructii de complexe pentru petrecerea timpului liber. Multumesc (vezi toată discuția)