avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!
Prin sentinta judecatoreasca mi s-a stabilit pensia alimentara la 1/4 din totalul veniturilor; momentan am incetat relatiile de lucru; pana la reangajare, trebuie sa platesc pensia alimentara daca nu realizez nici un venit?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 3 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să plătiți și în perioada când nu mergeți la lucru. Cum nu suferiți dvs de foame în perioada asta, tot așa nici copilul nu trebuie să sufere lipsuri pe motiv că în prezent nu aveți loc de muncă.

Așa prevede legea. Cât timp nu aveți venituri oficiale, legea vă obligă să-i plătiți copilului 25% raportat la salariul minim pe economie.
Multumesc! Imi puteti spune concret care este legea la care va referiti, va rog?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
robertaarmena, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doctrina şi practica noastră reţin, aproape unanim, că debitorul obligaţiei de întreţinere nu se poate sustrage de la îndeplinirea acesteia invocând faptul că nu realizează venituri şi că, în cazul în care debitorul nu este angajat şi nici nu are venituri din alte surse, raportarea se va face la venitul minim garantat în plată.

JURISPRUDENȚĂ:
[ link extern ] /

ȘI AICI:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc inca odata!
Deci dvs aveati de achitat 25% din venituri.in mod normal in ziua in care ati ramas fara servici anuntati amma de azi nu mai am.servici si achitati 25% din 1220 ron cat este minimul salariului net un romania.

Daca va da in judecata castiga va executa si viitoarele venituri.

Cat timp nu aveti servici va trebui sa achitati pa.minimul pe economir, copilul mananca chiar daca dvs nu aveti veniuri.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita anticipat MirceaTS MirceaTS Sunt divortat de peste 3 ani un divort amiabil cu toate ca am un copil de 7 ani impreuna cu fosta nevasta. Am doua intrebari: 1- in momentul in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna seara! Conform sentintei judecatoresti, trebuie sa platesc pensie alimentara lunar 1/4 din venitul realizat; de la 1 februarie am ramas fara serviciu si ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara de catre persoana fara venit rusalim rusalim ce trebuie sa faca pers.care a platit pensie alimentara pentru 1 copil atunci cand ramane fara venit? (vezi toată discuția)