avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

sot supravetuitor pensionar cu pensie de 1450, sot decedat pe 13.07.2019( inainte de deces era in activitate) vechime in munca de 42 ani, in ianuarie 2020 ar fi implinit 65 ani si ar fi iesit la pensie la limita de varsta.
Intrebarea mea este daca sotia ar avea dreptul la pensie de urmas -6 luni avand in vedere ca venitul ei este mai mic de 35% din salarul mediu brut conf art 87 din legea 263/2010

Alte discuții în legătură

Pensionar anticipat (cu stagiu complet de cotizare) are dreptul la pensie de urmas? AA1980 AA1980 Tatal meu era pensionar MI. La 20.12.2010 a decedat. Mama mea este pensionara anticipat. In februarie a implinit 56 de ani. Are insa stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas tiberiuborsa tiberiuborsa buna ziua, o doamna care are lucrat 4 ani si 8 luni, sotul decedat de 2 ani si jumatate (pensionar), care este nascuta la data de 25 octombrie 1958, la ce ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un pensionar pe caz de boala a decedat, ce drepturi au sotia sa (care nu are venituri si nu e la varsta de pensionare) si fiul, elev? Va multumesc! (vezi toată discuția)