avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sora mea vrea să-și dea în judecată mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sora mea vrea să-și dea în judecată mama

Salut. Sora mea care a împlinit 18 ani, locuiește în Italia cu tatăl ei. Ea este sora din cea de a doua relație a mamei. Când era mică, a fost un proces de luare în custodie, iar mama a câștigat având ca rezultat o hotărâre judecătorească pentru a o putea lua + o hârtie pentru pensia alimentara. Tatăl ei, a dat o in judecata pe mama și a obținut și el o hârtie pentru pensie alimentara.
Deși mama avea hotărârea judecătorească de a o lua pe sora mea, nu a putut, iar peste câțiva ani, când aceasta avea 8 ani, tatăl ei a luat-o și a fugit în Italia, unde este și în ziua de azi. De la 14 ani a reluat treptat legătură cu mama, presupun ca avea nevoie de la ea, vreo semnatatura pentru a se putea întoarce în tara. Mama a refuzat iar astfel, ea a stat ilegal dacă pot zice în Italia pana a făcut 18 ani, luna trecuta. Presupun ca acum se întoarce în tara. A ANUNȚAT CA vrea sa o dea in judecata pe mama, ca ea nu inseamănă nimic pentru ea. Pentru ce o poate da în judecata? Pensie alimentara? Avem un câștig de cauza? Având în vedere ca mama are o hotărâre judecătorească asupra custodiei și ptr pensie alimentara. Iar individul ala nu a vrut sa i o dea și când a avut ocazia a fugit cu ea din tara. Tot ce pot sa spun este ca e influențăta de el și mi e frica ca mama sa nu ajungă sa plătească pentru ceva ce nu merita. Va rog ajutați ma cu un sfat. Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Despre actele pentru buletin si parasirea tarii natale a unui minor Elena Mitru Elena Mitru Revin cu o intrebare.Daca tatal minorului de 16 ani si 10 luni l.a recunoscut la nastere,apoi l.a parasit si platindu.i de 2 ori pensia alimentara,apoi ne mai ... (vezi toată discuția)
Cu noua lege pot sa-mi scot din tara fiul minor fara acordul tatalui cameliatatar cameliatatar sunt divortata cu data de 10 /11/2011,am un baietel de 9 ani care mi-a fost incredintat mie in data de 7/06/2011prin hotarire definitiva si irevocabila pina la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora ... blueeyes550 blueeyes550 Imi poate explica cineva daca mama a intentat proces impotriva tatalui si a castigat copilul in instanta, ne avand nici o pretentie la pensia alimentara si ... (vezi toată discuția)