avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Buna seara,

In Mai 2017, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu amanare si termen supraveghere 2 ani.
S-a terminat termenul de supraveghere si vreau sa stiu daca pot dispune de Reabilitare.

Daca da, care sunt procedurile? Ma poate ajuta cineva cu cererea care trebuie intocmita?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:44, 22 August 2019
Buna ziua, termenul de reabilitare se calculeaza in functie de limitele de pedeapsa ale infractiunii pentru care ati fost condamnat.
Cererea de reabilitare se depune la instanta, insotita de documentele doveditoare achitarii cheltuielilor de judecata si a daunelor catre partile civile, daca este cazul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amanarea aplicarii pedepsei se inscrie in cazierul judiciar conf. art 9. din legea cazierului judiciar si apare in cazier un interval de timp de 2 ani de la data ramanerii definitive a hotararii, urmand ca aceasta sa fie scoasa din evidenta dupa expirarea acestui interval de timp ,daca nu se dispune revocarea sau anularea amanarii aplicarii pedepsei conform art 88 sau 89 din c.pen .,asa cum prevad disp. art.15 din Legea 290/2004 rep.- privind cazierul judiciar.
ART. 15
(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
.................................................
h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;
...................................................
Lit. h) a alin. (1) al art. 15 a fost modificată de pct. 7 al art. 69 din LEGEA nr. 255 din 19 iulie 2013 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 515 din 14 august 2013

Prin urmare mergeti si solicitati eliberarea unui certificat de cazier.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare Vlad Comanescu Vlad Comanescu Buna ziua! In data de 20.06. 2017 a rămas definitiva sentința de 8 luni cu amânarea aplicării pedepsei și 2 ani de supraveghere . As dori sa stiu in cât ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei - mentionata in cazierul judiciar? augustin_petrica augustin_petrica Buna ziua, In urma unei hotarari penale definitive, instanta a stabilit in sarcina mea o pedeapsa de 6 luni inchisoare si a dispus amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Reabilitare dupa perioada de supraveghere boby_yoghi boby_yoghi Mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu [b]amanarea aplicarii pedepsei[/b] pe o perioada de supraveghere de 2 ani şi nu s-a dispus revocarea sau ... (vezi toată discuția)