avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pretentii ale unui fost angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pretentii ale unui fost angajat

un profesor- instructor, a avut decizie emisa de ISJ pentru o scola ca sa faca ore de conducere cu elevii. Scoala nu avea tractor, asa ca a venit cu tractorul sau. acum , ca nu mai are servic, cere banii pe motorina si uzura tractoruluidesi nu are contract de prestari cu scoala, ci numai o intelegere verbala? Are vreo sansa sa castige in instanta acesti bani?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:04, 27 Noiembrie 2009
Teoretic nu. Nu exista nici un act din care sa rezulte cu care utilaj s-au efectuat orele, cate ar fi trebuit sa fie, care este consumul de motorina si daca acesta a fost asumat prin vizarea bonurilor de consum..........
Practic , depinde de ce anume se prevede in contractul de munca incheiat. Daca sunt prevazute expres orele de conducere. Care este orarul, si cine l-a vizat. Mai exact cate ore de legislatie, cate de conducere......... si in cazul in care este negata prestatia respectiva cu care mijloc auto s-au efectuat aceste ore.
Eu cred ca daca vine cu martori, bonuri de carburant si alte dovezi clare ar putea avea sanse de castig.
Ce bine i-a prins scolii atunci?!?
Nici practic nici teoretic nu poate recupera nimic profesorul-instructor, cu atat mai mult cu cat nici in CIM nu se prevad asdemenea dispozitii contractuale.
Sa nu fim radicali.
Pana in final instanta este cea care decide daca recupereaza sau nu aceste sume.
Daca in orar au fost cuprinse ore de conducere si ele au fost efectuate, mai mult s-au emis carnete de conducere in urma acestor ore, si unitatea scolara trebuie sa admita cu care mijloc autu au fost efectuate.
VINATORU a scris:

el a primit o decizie in care a fost angajat ca maistru-instructor. a primit pt asta un salariu lunar.S-a oferit sa vina cu propriul utoturism sa faca ore de legislatie si conducere, aldel(cum scoala nu avea) nu avea obiectul muncii. Acum ca nu a mai primit alta numire pentru anul asta, s-a gandit sa dea in judecata ca pentru motorina consumata, dar nu are o intelegere scrisa in acest sens cu nimeni. Vreau temeiul legal sa-i resping actiunea! de fapt il stiu dar vreau sa ma verific cu voi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol de lege naebutnariu naebutnariu O R D I N pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică și a profesorilor de legislație rutieră, a Normelor ... (vezi toată discuția)
Obligatii instructor auto GFAdr. GFAdr. Buna ziua ! Am inceput sa fac scoala de soferi in luna mai.. Instructorul meu auto nu m-a mai chemat la o ora practica de o luna si ceva, iar ore pentru a face ... (vezi toată discuția)
Fise post instructor auto si profesor legislatie ContSters58051 ContSters58051 VA ROG DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU FISELE DE POST PTR. INSTRUCTOR AUTO , PROFESOR LEGISLATIE SI PTR. PERSOANA CARE ACORDA PRIMUL AJUTOR LA O SCOALA DE ... (vezi toată discuția)