avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am prelungit telefonic asigurarea pentru concediul în ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am prelungit telefonic asigurarea pentru concediul în Bulgaria dar, totuși, când m-am simțit rău a trebuit să plătesc consultația și medicamentele. Cum îmi pot recupera costurile?

Buna seara. Fiind in concediu in Bulgaria am incheiat asigurare ptr. 6zile.Am hotarat sa ne prelungim sejurul cu inca 7 zile. Am contactat agentia de la care am cumparat cele 2sejururi si care a incheiat asigurarea pentru 6zile si am rugat sa incheie o asigurare pentru cele 7zile .Raspunsul a fost afirmativ insa asigurarea nu a fost facuta .In Bulgaria nu am putut face asigurare. Din pacate m-am simtit rau si a trebuit sa merg la medic (sa platesc consultatia)si sa cumpar medicamente. Va rog sa-mi spuneti daca si de unde, pot recupera costurile consultatiei si medicamentelor.Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:54, 5 Septembrie 2019
Puteați să faceți o asigurare on-line și atunci aveați dreptul să recuperați cheltuielile. Bănuiesc că nu aveți nici cardul european de sănătate și atunci rămâne să suportați Dvs. cheltuielile medicale. Sănătate!
Buna ziua.Asigurarea intra in vigoare la 5zile de la incheierea contractului.Am inteles ca se putea face o derogare din tara deoarece ar fi fost in continuarea primei asigurarii, insa pana s-a discutat si aspectul acesta ,am venit acasa.
Bună ziua. Conform datelor furnizate de Dvs., nu aveți posibilitatea să vă recuperați costurile. Altădată, încercați să contractați un Broker serios. Nu îmi explic de ce nu v-au emis încă o poliță de Asigurare pe încă 7 zile (în continuarea celeia deja emise). Chiar si asa, dumneavoastră fiind deja plecată din țară, ați fi beneficiat de poliță abia dupa a 5-a zi de valabilitate a ei. (De atunci intră de fapt în vigoare).
Am inteles.Multumesc
Inexistenţa la tine a cardului european de sănătate nu înseamnă că nu eşti asigurat. Diferenţa este că, dacă nu-l ai solicitat la plecare, plăteşti consultaţia, şi abia la întoarcerea în ţară obţii banii. Acuma întocmirea dosarului, este o problemă, nu mai dezvolt. Cel mai bine este să ai la tine cardul, este gratuit, se obţine uşor, este valabil 6 luni, fincţionează şi în unele tări care nu sunt membre UE, Norvegia de pildă.

Fănel Plopeanu a scris:

Puteați să faceți o asigurare on-line și atunci aveați dreptul să recuperați cheltuielile. Bănuiesc că nu aveți nici cardul european de sănătate și atunci rămâne să suportați Dvs. cheltuielile medicale. Sănătate!

Alte discuții în legătură

Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un pensionar care a solicitat si a obtinut un card European de sanatate poate sa mearga sa se opereze intr-un stat membru al UE? Este valabil ... (vezi toată discuția)
Formular s1 si asigurare in tara ElizaBV ElizaBV Buna ziua, Am o intrebare, va rog, in legatura cu formularul european S1. Mama mea este pensionara (pensie platita de statul roman) si a venit sa ... (vezi toată discuția)