avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... apartenenta politica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

apartenenta politica

daca lucrez în administratia publica locala ca si personal contractual la o primarie, pot sa fiu membru al vreunui partid plitic??
Cel mai recent răspuns: VINATORU , utilizator 12:55, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 477/2004 privind Codul de conduita a personalului contractual din autoritatile si institutiile publice , art. 10, puteti fi membru al unui partid politic, dar va este interzis :
"Art. 10. - Activitatea politica
In exercitarea functiei detinute, personalului contractual ii este interzis:
a) sa participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice;
b) sa furnizeze sprijin logistic candidatilor la functii de demnitate publica;
c) sa colaboreze, atat in cadrul relatiilor de serviciu, cat si in afara acestora, cu persoanele fizice sau juridice care fac donatii ori sponsorizari partidelor politice;
d) sa afiseze in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice insemne ori obiecte inscriptionate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidatilor acestora. "

Cu stima !


Este interzis prin lege.
~ Conținut șters la cerere ~
chiar si functionarii publici [pot fi membrii de partid, insa nu au voie sa promoveze opiniile si imaginea partidului in timpul serviciului cat si in afara lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la campania electorala danciusimona danciusimona In ce conditii poate participa o persoana, care este angajata la o primarie, ca personal contractual,respectiv referent cultural , la campamia ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pe durata campaniei electorale Candidat008 Candidat008 Buna ziua! Un angajat contractual de la o Primarie, trebuie sa-si suspende contractul de munca daca doreste sa candideze pentru functia de Primar? Daca da, cu ... (vezi toată discuția)
Sustinere candididati de catre functionarii publici martin77 martin77 In aceasta perioada se strang semnaturi pentru a putea candida la primarie/consilii locale sau judetene.Functionarii publici pot semna respectivele liste? (vezi toată discuția)