In urma unei mosteniri am dobandit o cota parte dintr-un apartament (nu sunt singurul mostenitor). Contractul Enel este pe numele altui mostenitor dar eu sunt cel care platesc facturile deoarece doar eu locuiesc in acel apartament. Deoarece consumul nu este declarat corespunzator si facurile sunt ba prea mari ba negative, am incercat sa declar un consum real astfel incat sa vina facturi normale. Deoarece nu sunt titularul contractului nu am putut realiza acest lucru. Cum pot sa trec totusi contractul pe numele meu sau sa pot aduce modificari contractului existent.
Titularul contractului refuza sa ma sustina in acest sens.
Multumesc.
Buna ziua,
Din ce cunosc...exista un numar de telefon la care poti lasa index-ul la sfarsitul lunii pentru emiterea facturii. si pentru asta va trebuie doar codul inscris pe factura.
Cautati informatii legat de asta pe site-ul lor.
Buna ziua! Îmi permit sa va răspund pe tru ca ma aflu intr-o situație asemănătoare: Moștenitor cu drepturi de 50% pe casa bunicilor. Cealalta 50%, este Moștenitor sora mea. Am căzut de comun acord ca eu sa preiau contractele privind utilitățile. Așa ca am discutat cu fiecare furnizor in parte (caz, curent, apa) și mi-au indicat cum sa devin titular de contract. In principiu regula e aceeași: trimiteti online (email, sau unii au formular pe site) cu actele: certificat Moștenitor, acordul celorlalți mostenitori (o cerere scrisă și semnată de fiecare Moștenitor in parte), cerere de schimbare a titularului (pe numele dumneavaostra, copie după ci, a Dvs și a celorlalți mostenitori). După ce trimiteti aceste acte, va vor trimite doua formulare pe care trebuie sa le completați, și retrimitere: cerere de încheiere a actualului contract și cerere de contractare (pe noul titular). Eu am rezolvat cam intr-o saptamana, totul online.
Titularul contractului nu isi da acordul pentru schimbarea titularului iar aplicatia MyEnel nu o pot utiliza deoarece este asociata contului ei de e-mail.