avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort minori

Buna seara!
Sotul m-a instiintat ca vrea sa divorteze. Avem impreuna doi copii, unul dintre ei fiind nenascut inca. Pot obtine custodia totala a copiilor daca el este navigator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Helena_18 , utilizator 10:22, 9 August 2019
Buna seara,
Se va stabili ca sa se exercite in comun autoritatea parinteasca si domiciliul minorilor la mama.
Ce treaba are profesia tatalui cu posibilitatea de a execita autoritatea parinteasca?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna seara! Multumesc de raspuns! Intrebam deoarece profesia tatalui implica sa fie plecat din tara destul de mult timp in decursul unui an. Asta insemnand ca in cazul in care apare o urgenta medicala, sau daca vreau sa trimit copii in tabara/excursie sau cine mai stie ce situatie neprevazuta ar putea sa apara, vom fi blocati de asteptarea acceptului si procurii de la tata cat si de inconvenientele legate de modul de comunicare (pe mare nu e semnal mereu). In acest caz, as putea avea putere de decizie totala asupra copiilor? Nu ma intelegeti gresit, tatal ii poate vizita pe cei mici oricand doreste, pe mine ma intereseaza autoritatea parinteasca si domiciliul.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
Helena_18, utilizator
pt urgente medicale nu e nevoie de vreun acord, iar vacantele in afara tarii le puteti planifica din timp.. sau va poate da un acord general inainte de a pleca in cursa..
Este indicat sa discutați cu un avocat pt a va explica ce anume puteti sa cereți și mai ales ce obțineți în urma divorțului,În principal stabilirea domiciliului minorilor la dvs,custodie comună,,pensie de întreținere bunicică în funcție de veniturile tatălui.Motivele invocate de dvs în nici un caz nu or sa va aduca custodia unică.
Pentru a obține exercitarea autorității doar de dvs, ar trebui ca tatal să fie fie violent față de minor, fie alcoolic, fie să manifeste un dezinteres vădit față de minor, etc!
Însa veți obține stabilirea domiciliului la dvs, pensie de întreținere, iar vacanțele le veți putea planifica din timp iar dacă nu-și dă acordul, îl veți putea suplini în instanță!

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca Andreea_2003 Andreea_2003 ce inseamna , concret, exercitarea autoritatii parintesti, in comun de catre ambii parinti? ce trebuie sa stabileasca impreuna parintii? exercitarea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)