avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data deschiderii drepturilor de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data deschiderii drepturilor de pensii

Art. VIII din O.U.G. nr. 59/2017 prevede ca "cererile de pensionare depuse pana la 15.09.2017 se solutioneaza conform normelor legale existente LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSII". Apreciati ca data deschiderii drepturilor la pensie este data trecerii in rezerva/ incetarii raporturilor de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 10 August 2019
Dechiderea dreptului la pensie este data la care indepliniti cumulativ conditiile de varsta si vechime pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensie de serviciu RadulescuAurel RadulescuAurel Am lucrat in armata 18 ani , cadru militar . Beneficiez de pensie de serviciu pentru cei minim 15 ani cum prevede legea ? Am trecut in rezerva la demisie. ... (vezi toată discuția)
Pensionare Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Ce vechime trebuie sa ai și la ce vârstă de pensionezi ca și cadru militar? (vezi toată discuția)
Cerere de pensie anghelion69 anghelion69 Care este considerata data inregistrarii cererii de pensionare si unde trebuie inregistrata aceasta conform art.VIII din OUG 59/2017, in acord cu prevederile ... (vezi toată discuția)