avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Luare in plasament copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Luare in plasament copil

Buna ziua, sper ca am ales forumul corect.

Acum un an o bunica a venit la mine la cabinet sa obțină un aviz psihologic de luare in plasament pentru nepoata sa de 7 ani pe care a crescut-o de la 1 an, singura. Mama fiind plecata in străinătate, se presupune ca ar fi intrat in alta relație și ar fi declarat in acte alt tata pentru fetita care s-a prezentat in instanta și a declarat deja ca nu este tatăl fetei.

Tatăl adevarat, fiul bunicii care o creste, locuiește cu bunica și cu fetita dar nu figurează ca ar fi tatăl ei in acte.

Bunica nu a reușit sa obțină plasament pentru nepoata deoarece mama nu a vrut sa se prezinte sa semneze. De la 1 an o creste bunica dintr-o pensie mica și mama ( care este in afara tarii ) ei nu i-a trimis niciodată bani sau sa o sune din orice motiv. Acum bunica risca sa ii fie luata nepoata după ce a crescut-o ani întregi iar nepoata se roagă de ea sa nu o dea. Practic nu o cunoaște pe mama.

M-a sunat bunica acum câteva minute disperata sa o ajut. Eu nu stiu cu ce sa o ajut in afara sa ii gasesc un laborator mai ieftin pentru test ADN, daca poate dovedi fiul bunicii ca este tatal fetei atunci poate semna el pentru luare in plasament si astfel se rezolva tot. Bunica si tatal nu au bani pentru test de ADN.

Asta e situația, va rog sa ma sfătuiți.

Alte discuții în legătură

Tutela copil ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Este vorba despre o bunica. Femeia si-a crescut nepoata de la cateva luni (acum are 7 ani), parintii ei (fiul si nora femeii) stand la bloc si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu familia - suspiciune de schimbare copil la nastere paula38 paula38 Buna ziua ,stiu ca pare absurda intrebarea ,dar pentru mine problema care va fi expusa ,ma distruge interior,am 42 ani ,un frate si o mama ,tatal a murit in ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)