avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu familia - suspiciune de schimbare copil la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu familia - suspiciune de schimbare copil la nastere

Buna ziua ,stiu ca pare absurda intrebarea ,dar pentru mine problema care va fi expusa ,ma distruge interior,am 42 ani ,un frate si o mama ,tatal a murit in urma cu 12 ani,mama si fratele m-au urat toata viata ,batut si alungata din familie ,am fost crescuta de bunici,in urma cu ceva timp am aflat de la nasa de botez,informatia ca am fost schimbata la nastere,am avut si inca mai am un soc iar de atunci viata mea sa schimbat,asa am facut legatura de ce ,,mama ,,nu ma luat niciodata in brate si tot timpul de cand ma nascut a incercat sa ma plaseze la bunici,nasa mi-a povestit ca fiind primul copil ,tata si-a dorit un baiat,mama a nascut un baiat orb ,si de frica tatalui ,ma schimbat ,in prezent,,mama ,,refuza sa imi spuna adevarul si sa facem testul de paternitate,specific ca in prezent exista un proces pe rol in care ea ma dat in judecata sa ma dea afara din casa ,casa pe care bunicii mi-au vindut-o mie ,iar ea are doar un drept de abitatie acolo,cred ca motivul refuzului de a face testul este tocmai accest proces,ce pot face in accest caz,nu mai vreau sa am legatura cu acceasta familie care incearca in continuare sa imi distruga viata,mentionez ca nici bunicii ,nici nasa nu mai traiesc ajutati-ma va rog ,va multumesc

Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 21:01, 27 Septembrie 2016
Daca are drept de abitatie, poate obtine o hotarare in evacuare.
Puteti sa actionati in instanta pt contestarea maternitatii.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Puteti contesta filiatia fata de mama conf.art.421NCC raportat la art.411(3)NCC.
Nu cred ca isi poate intemeia actiunea pe noul cod civil.
Pana la tribunal cred ca cea mai usoara chestie ar fi sa faceti un test ADN la un laborator privat. Asta v-ar inlatura orice suspiciune. Exista laboratoare care fac acest test ADN si fara a fi necesara prezenta mamei, nu costa exagerat de mult, doar ca nu le puteti folosi in instanta sau "oficial" neavand acordul ei. O puteti face doar pentru dvs. Luati ceva material genetic de la mama (unghii, fire de par cu bulb, periuta de dinti, un pansament cu care a legat o rana, etc.).
Daca prin asta se va dovedi sau nu ca va este mama naturala nu stiu cu ce ar putea influenta hotararea dumneaei de a va da afara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o întrebare . tatăl meu când m-am născut ... Camicamelia18 Camicamelia18 Buna ziua am si eu o întrebare . Tatăl meu când m-am născut nu m-a trecut pe numele lui , in certificatul de naștere al meu la rubrica tata am trecut o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)