avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am si eu o întrebare . Tatăl meu când ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am si eu o întrebare . Tatăl meu când m-am născut ...

Buna ziua am si eu o întrebare . Tatăl meu când m-am născut nu m-a trecut pe numele lui , in certificatul de naștere al meu la rubrica tata am trecut o liniuța . Dar el m a recunoscut ca fiind fata lui dar nu si in acte . El a decedat acum 3 ani . Întrebarea mea , bunicul meu a murit si el acum o luna , a mai rămas decât bunica mea , care mai are un copil pe fratele tatălui meu . Deși bunica mea mai trăiește ea are Alzheimer , dar ma recunoaște , in cazul in care moare , toate bunurile ii rămân unchiului meu ? Si daca da , as vrea sa știu daca pot rezolva ceva cu un teste ADN sa dovedesc ca eu sunt fiica tatălui meu .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:23, 1 Mai 2021
"Dar el m a recunoscut ca fiind fata lui dar nu si in acte"

Practic, nu v-a recunoscut. Toata viata ar fi putut da o declarație notariala, care dura 10 minute, prin care să vă recunoască.
Da, pe bunica o va moșteni in totalitate unchiul.
Test ADN puteti face, dar întrebarea e cu cine comparati materialul genetic, daca tatăl dvs e decedat?

Pot lua de la bunica mea probe pentru testul de ADN sau de la unchiul meu?, Asa o sa se vadă gradul de rudeni dintre noi
raluk0207 a scris:

"Dar el m a recunoscut ca fiind fata lui dar nu si in acte"

Practic, nu v-a recunoscut. Toata viata ar fi putut da o declarație notariala, care dura 10 minute, prin care să vă recunoască.
Da, pe bunica o va moșteni in totalitate unchiul.
Test ADN puteti face, dar întrebarea e cu cine comparati materialul genetic, daca tatăl dvs e decedat?

Da, numai ca testul ADN este un test de probabilitate.
Contactați un avocat, să vedeți ce șanse aveti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! domnule avocat dacă tatăl meu biologic nu ma recunoscut ... SLUMINITA SLUMINITA Bună ziua! Domnule avocat dacă tatăl meu biologic nu ma recunoscut dar sunt fiica lui și el între timp a murit și a rămas o garsonieră ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de mostenire Cozmin880 Cozmin880 Buna ziua, o rugaminte mare am la dumneavoastra si totodata o teama in ceea ce priveste o posibila dezmostenire sau impartirea mostenirii cu mai multi ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)