avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendașul unui teren al bunicii a murit anul trecut. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendașul unui teren al bunicii a murit anul trecut. Pot rezilia contractul de arendare?

Cum pot rezilia un contract de arendare ? Bunica mea a incheiat un contract de arendare cu un mic fermier , dar aceasta a decedat anul trecut . Fermierul mai are vreun drept ?
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:18, 12 August 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are.
Decesul arendatorului (bunica) nu este o cauză specială de încetare a contractului.
Moștenitorii preiau drepturile și obligațiile autorului lor. Deci, moștenitorii pot fi obligați să continue contractul. (dvs. cine sunteți?).

Mai departe, n-am de unde să știu/ghicesc ce scrie în acel contract.
Mira-m-aș să fi fost incluse în el clauze de încetare a contractului la decesul arendatorului. Aceasta pentru că arendașul n-ar fi avut vreun interes să redacteze o astfel de clauză, iar românul (în general) dă cu plaivazul pe hârtie fără să întrebe pe nimeni (n-ar cheltui pe consultanță nici cât o târnă de ceapă degerată).
Am zis mira-m-aș. Dar cu neputință, firește, că nu este. Ați citit cu atenție contractul? Se povestește ceva în el despre ce se întâmplă dacă trece x sau y pe lumea ailaltă?

Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract arendare trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua! Mama mea a decedat si are un contract de arendare pana in 2022. la cap. Incetarea contractului sunt stipulate : Contractul inceteaza de drept ... (vezi toată discuția)
Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)
Contract arenda teren agricol Sergiu1189 Sergiu1189 Bună ziua,bunicul meu are arendat terenul agricol la o firma pana în 2021.cum putem lua acel teren sa îl muncim noi?precizez ca ne.am lovit de un refuz ... (vezi toată discuția)