avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA SUCCESIUNII AR TREBUI MODIFICATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA SUCCESIUNII AR TREBUI MODIFICATA

Legea succesiunii ar trebui modificata. In cazul in care un parinte moare, ar trebui ca toata averea parintelui mort sa revina copiilor, nu 1/4 unui parinte supravietuitor si 3/4 copiilor. Intrucat daca copiii sunt minori, parintele supravietuitor poate vinde 1/4 din avere. Nu este deloc corect. Legiuitorul trebuie sa se gandeasca in primul rand la copii. Dar se vede ca legiuitorul nu iubeste copiii.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
RicaRamurica, utilizator
Rica Ramurica sunteti copil sau parinte de aici nu se intelege....Totusi de ce i ar ramane doar coilului si nu si celuilalt sot care nu are nici o vina ca sotul/sotia a murit Stiti bunurile sunt muncite de parinti si nu de copii desii primesc si ei ce li se cuvine
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui să știți că nu există ceea ce vreți dvs. să modificați.

Nu există o cotă succesorală pentru celălalt „părinte supraviețuitor” al copiilor defunctului.
Există pentru soțul supraviețuitor al soțului defunct. Indiferent dacă soțul supraviețuitor are copii sau dacă nu-i are. Și indiferent cu cine și-a făcut supraviețuitorul copiii, în cazul în care i-ar avea. Nu interesează calitatea lui de părinte, ci calitatea lui de soț supraviețuitor.

Cota soțului supraviețuitor diferă după cum defunctul avea sau nu avea copii.

Dacă soțul defunct are copii, atunci cota soțului supravietuițor este de 1/4.

Dacă soțul defunct nu are copii, atunci cota soțului supraviețuitor crește (1/3; 1/2; 3/4; 1/1) în funcție de moștenitorii cu care vine în concurs.

Pe cine sunteți dvs. supărat?
Din cuvintele pe care le folosiți, pare că sunteți supărat pe părintele dvs. care a supraviețuit celui decedat și care a primit 1/4 în calitatea lui de soț supraviețuitor.

Păi, din fracțiile pe care le-am scris mai sus, rezultă că ar fi făcut o „afacere” dacă NU vă avea.
Da, da, exact așa. Cota lui ar fi fost mai mare, dacă dvs. nu ați fi existat.

Vă este teamă că ar putea să vândă 1/4 din avere?
Păi, ar fi putut să o toace pe toată, dacă nu v-ar fi avut și pe dvs. ... de legănat.

Poate am interpretat eu greșit cuvintele dvs., dar este valabil pentru oricine vrea să vadă.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
romascanu, moderator
Sotul trebuie sa isi iubeasca mai mult copiii decat pe sotie, la fel sotia trebuie sa isi iubeasca mai mult copiii decat pe sot. Copiii au nevoie mai mare de bani decat parintii, se presupune ca parintii au salariu, dar copiii inj timpurile actuale nu se pot angaja, asa ca daca vand averea lasata de unul din parinti, sau muncesc terenul se pot descurca mai bine.
Da parintele supravietuitor poate sa vanda 1/4 din avere, si eu nu vreau sa o vanda . Ca doar nu a contribuit cu nimic, ba mai mult se mai si poarta urat cu mine si se purta foarte urat si cu sotul mort, si cu fratele sotului mort. Asa ca nu mi se pare corect ca un om care se poarta mizerabil cu celelalt om sa mai ia si 1/4 din avere, in loc ca averea sa o ia toata copiii care s-au purtat frumos cu parintele mort. Ba mai mult parintele viu nu contribuie deloc la cheltuielile casei ( gaze, salubritate, televizor, calculator, telefon,apa) , asa ca sta pe ce mi-a ramas mie de la parintele meu mort si de la fratele lui, ( si platesc eu datoriile ) Pai e corect asta ? Unul din parinti sa nu contribuie absolut cu nimic, sa se mai poarte si urat si sa mai ia si 1/4 din averea celuilalt parinte mort ? Poate ca daca acel parinte supravietutor ar fi trait in liniste si armonie , ar ar mai trai si acum dar parintele supravietuitor in fiecare zi ma injura si pe mine, si pe parintele mort si pe fratele parintelui mort.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
RicaRamurica, utilizator
Legea nu se schimba dupa situatiile particulare. Daca dvs ati fost un caz nefericit, nu inseamna ca doi soti care au avut o casnicie exemplara si s-au iubit, nu se pot mosteni.
Se presupune si ca parintii ajung la o varsta, pensionari, iar copiii sunt ditamai oamenii cu servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire. omvesel omvesel Cum se inparte averea intre sotul supravetuitor si un copil,casatorit cu 2 copii? (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)