avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere - cand e legal sa fii dat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere - cand e legal sa fii dat in judecata?

dupa cat timp de neplata a intretinerii ,sau , la ce suma neplatita administratia blocului are dreptul legal sa dea in judecata locatarii?exista o lege in acest sens? va rog, multumesc multX-(
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:51, 26 Decembrie 2009
Asociatia, prin presedinte, va poate actiona in instanta dupa 90 de zile de intarziere a cotelor si altor restante catre asociatie, conform legii 230/2007
Art. 50. -
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

Inca o mentiune.Dupa cum observati, in articolul de lege mentionat de catre colegul nostru, nu este specificata suma restanta la care asociatia va poate chema in judecata pentru neplata...;)
Foarte corecta observatia.
Asociatia poate actiona in instanta indiferent de suma restanta dupa 90 de zile de intarziere a platii.
m-ai adaug si eu,sau depinde de deciziile AG SI ale CE care stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente ,la mine sa votat si consemnat in proces verbal darea in judecata dupa 90 de zile conform legii si depasirea fondului de rulment
ca sa nu deschid un subiect nou dar apropiat de acesta : lista intretinerii se afiseaza pe data de 25 ale lunii , administratorul vrea ca plata sa fie facuta neaparat pana la sfarsitul lunii . conform legii care este ultima zi de plata normal fara a ajunge la penalitati ? multumesc .

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment nelutody nelutody ajutor...este obligatoriu acest fond? eu i;)mi platesc lunar intretinerea,sau cat este suma maxima care se poate cere.,?;)multumesc, (vezi toată discuția)
Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile ... Tudorionascu Tudorionascu Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile de la afișarea listei de intretinere? (vezi toată discuția)