avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Suspendarea plăţii venitului minim garantat până ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Suspendarea plăţii venitului minim garantat până la clarificarea situaţiei

Fiind beneficiara venitului minim garantat acordat în baza Legii nr. 461/2001 , am fost înştiinţată telefonic de către Direcţia de As. Soc. Comunitară de faptul că Direcţia de Plăţi şi Inspecţie Socială a emis o dispoziţie la data de 01.07. 2019 prin care s-a sistat plata ajutorului social până la clarificarea situaţiei, dat fiind faptul că A.N.A.F a emis o adeverinţă din care reiese că în anul 2017 figurez cu un venit din premii în valoare de 673lei din care organizatorul concursului a virat impozitul aferent acestui premiu în valoare de 109lei la în luna februarie 2018.
Precizez că am participat la un concurs organizat de către Milka în anul 2017 şi am câştigat un scuter electric, pe care ulterior l-am donat, având interdicţie medicală de a-l folosi.
În cadrul anchetei sociale de la vremea respectivă am declarat verbal acest lucru inspectoarei D.A.S.C. care a conchis că necâştigând bani în baza unui contract, un obiect nu constituie venit realizat.
Vă rog foarte mult să mă consiliaţi,
1.) dacă această suspendare a plăţii pe motivul unei suspiciuni de realizare de venit nedeclarat are bază legală ?
2.) Cum se poate realiza repunerea în plată.
Arăt că sunt inapt temporar de muncă până la remediarea lombosciaticii algoparestezice, hernie de disc prin intervenţie chirurgicală, fiind programată la neurochirurgie săptămâna viitoare, dar în urma sistării plăţii aj. soc,, este sistată şi plata contribuţiei către sănătate, drept urmare nu mai pot beneficia de asigurarea medicală, fiind obligată la plata tuturor costurilor.
Vă rog mult să mă ajutaţi cu un răspuns just!

Alte discuții în legătură

Contract anaf pt chirie Monica Claudia Monica Claudia Cat se plateste real in cazul inchirierii unui apartament 16 sau 21 % ( 16% impozit + 5 % CAS) sau numai 16 %. Am auzit tot felul de variante . Multumesc (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Tatiana.b Tatiana.b In anul 2008,luna iunie, am depus la c.n.a.p.s cerere aj'. de deces si am primit suma 1550ron pentru decesul tatalui meu, deoarece a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie? eliza brasov eliza brasov Buna seara!Ma numesc Osan Elisabeta,am domiciliul in jud.Brasov,si as dori,daca se poate sa ma ajutati in ceea ce piveste pensionarea mea. Sunt nascuta ... (vezi toată discuția)