avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce taxe se platesc pt.un magazin de haine ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce taxe se platesc pt.un magazin de haine ?

Buna ziua...
Imi doresc sa deschid un magazin de haine in Baia Mare si as fi interesata sa -mi spuneti de ce taxe si impozite lunare sau anual se platesc pt.aceasta activitate .
De asemenea pt.haine noi cu eticheta cumparate online din Germania si aduse in Romania se platesc ceva taxe?
Avand in vedere ca doar eu si sotul meu am fi viitorii angajati e destul sa deschidem o asociatie familiala sau e neaparat necesar un SRL .
Si ultima intrebare cu permisiunea dvs...firma o poate deschide si un avocat are aceasta atribuitie ?
TVA se plateste doar incepand cu o anumita suma lunar?
Va multumesc pt ajutor si ...mai ales pt .timpul acordat .O zi buna !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:22, 4 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a desfasura activitatea propusa este de ajuns sa va infiintati la registrul comertului o intreprindere individuala (cu sediul la adresa din buletin si punct de lucru la adresa unde veti inchiria spatiul pentru amenajarea magazinului cu contract de inchiriere) pe numele unuia dintre dumneavoastra si celalalt sot sa apara acolo in acte ca se implica in activitatea curenta.
Toata procedura de pregatire si depunere acte la registrul comertului (si apo in maxim 30 de zile de la infiintare depuneti si declaratia unica la finante) este chiar simpla si o puteti realiza personal.
Nu e nevoie sa va inregistrati de la inceput ca platitor de tva. Haine noi cu eticheta cumparate online din Germania nu e in regula. Asta o poate face doar persoana fzica cand doreste sa-si cumpere pentru sine. Dumneavoastra ca firma veti cumpara cu factura direct de la producator.
Pentru intreprinderea individuala veti plati anual impozit pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul anual net adica total venit anual incasat - total cheltuieli anuale platite fara contributiile sociale.
Separat, daca venitul anual net este peste plafonul celor 12 salarii minim brute pe economie, veti plati obligatoriu si contributiile sociale la sanatate cass 10% si la pensie cas 25% aplicate la valoarea plafonului.
Recomandarea mea este sa infiintati o intreprinde familiala, deoarece profitul se imparte la doi si posibilitatea de a depasi plafonul de 12 salarii minime pe economie este mai mic (veti plati 25%CAS si 10% CASS doar daca doriti asta).

Puteti cumpara marfa din Germania fara sa va inregistrati platitor de TVA doar pana la plafonul de 10.000 euro la cursul aderarii (34.000 lei).
Plafonul de 10 mii euro este pentru o luna banuiesc sau pt 1 an calendaristic ?
Din pacate, plafoanele, deci si acesta, se stabilesc pe an calendaristic.
Sunt putin confuza ...sa zicem ca fac vanzari de peste 50.000 lei lunar ,asta inseamna ca o sa am de platit o valoare cam prea mare la stat .....cu intreprindere familiala ...nu cunosc legislatia si din acest motiv apelez la dvs pt ajutor.Deci dar daca infintez un SRL si sunt eu cu sotul(sotul care de 2 saptamani e pe somaj in Germania ,isi va transfera pt 6 luni somajul in Ro in tot acest timp avem timp si pt renovarea spatiului ce urmeaza sa-l cumparam ) angajati cu un salar de 3.000 lei brut lunar deci platitori de cas,si la pensii restul fiind profit dupa ce se platesc utulitatile ,nu?Profitul se taxeaza cu cate procente?
Si...apropo eu daca import online haine din Germania noi cu factura trebuie platit ceva taxa vamala Ro nefiind in spatiul Schengen?

Alte discuții în legătură

Plata contributie sanatate LuciaLivia LuciaLivia Eu sunt salariata si sotul meu este in intretinere la mine, in felul acesta beneficiaza de asigurarea de sanatate de stat (cass). Acum a înființat o ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in cazul unei intreprinderi individuale D.Ionela89 D.Ionela89 Buna ziua, as dori sa stiu in cazul unei persoane care isi deschide o intreprindere individuala in cadrul unei policlinici (contract de prestari servicii catre ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)