avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua.
Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este necesara declararea unui sediu social/al firmei.

Si sunt necesare documentele ce atesta pregatirea profesionala in acest domeniu?

De asemenea, am inteles ca daca nu faci profit de 1900 lei x 13 salarii (24700 lei), atunci nu platesti impozit pe venit. Este adevarat?

Ar mai fi vreo alta solutie de a crea un magazin online perfect legal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:58, 16 Decembrie 2018
O precizare mai intai: plafonul peste care va trebui sa platiti contributii sociale (cass si cas) este cel de 12 salarii minime brute pe economie, adica 22800 lei cu salariul 1900 lei din acest an si cu 2080 lei la anul.
Deci daca venitul net anual al pfa adica venit brut anual incasat - cheltuieli deductibile anuale platite este peste plafonul celor 12 salarii detaliat mai sus, platii 10% cass si 25% cas aplicate procentele la valoarea plafonului.
Impozitul pe venitul pfa este 10% aplicat la venitul net anual al pfa adica venit brut anual incasat - cheltuieli deductibile anuale platite mai putin cheltuiala cu asigurarea de sanatate.
Va va trebui act de studiu sau calificare asa ca mai indicat ar fi sa va orientati catre un srl In ambele cazuri va trebuie un sediu social la adresa din buletin.
La un srl microinreprindere veti plati impozitul pe venitul microintreprindeii 3% daca nu veti avea salariati si cand veti scoate profitul ca dividende anul urmator si veti depune bilantul contabil anual intocmit si semnat de catre un contabil autorizat, veti plati la stat impozitul pe venitul din dividende 5%.
In timpul anului veti mai depune trimestrial declaratia 100 cu impozitul pe venitul microintreprindeii 3%.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)
Contributii pfa sau srl paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA unde o sa am un angajat. Persoana respectiva lucreaza si are deja contributiile platite, la fel si eu.. Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)