avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitie pod mansardabil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitie pod mansardabil

Bună ziua
Vă cer suportul într-o speță destul de complicată pentru mine.
Doresc să achiziționez podul unei clădiri pentru a construi 2 apartamente în regim de mansardă. Datele sunt următoarele:
-6 din cei 10 locatari ai clădirii au încheiat un contract cu un constructor pentru reabilitarea fațadei în schimbul unei sume de bani SAU a cedării podului(pentru construcție-fiind eliberat si PUZ în acest sens).
•cei 6 sunt locatarii cu apartamentele care au geamuri către fațada in curs de renovare (impusă de primărie) și deasupra cărora e podul ce urmează să fie cedat
*clădirea in forma de U : 6 ap. in față,4 in spate:2 pe fiecare parte.
-constructorul a finalizat lucrarea de renovare in proporție de 80% dar nu mai are resursele să o termine, astfel este dispus să imi "vândă" podul și să finalizeze lucrarea pentru o sumă de bani.

Vă rog să îmi recomandați o cale de urmat pemtru achiziția respectivului pod.
- ce tip de contract ar trebui sa semnez și mai ales cu cine : cu constructorul care are dreptul să intre in posesia podului la terminarea lucrării de amenanjare sau cu locatarii .....
-restul de 4 locatari ar putea să reprezinte o piedică ? Ce drepturi au ?

Vă mulțumesc anticipat și voi reveni cu completări dacă este nevoie
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:55, 15 August 2019
Spatiul care se intentioneaza de modificat reprezinta parte comuna condominiu
Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 106/2018 care prevede concret fara exceptii sau derogari conditiile in care se poate instraina partea comuna condominiu
Interesul dv este sa fiti dv beneficiarul constructiei finale ,asfel ca ar trebui ca dv sa desfasurati demersuri la nivelul tuturor proprietarilor din condominiu pentru a obtine acordul acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare fatada bloc olix olix Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Locuiesc la etajul 3 din 4 si doresc sa renovez fatada apartamentului meu. Varianta cu schela este exclusa ... (vezi toată discuția)
Acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)