avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am alunecat pe niște sos scurs pe jos în fața unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am alunecat pe niște sos scurs pe jos în fața unui fast food și mi-am sucit glezna. Cine are obligația să curețe în fața magazinelor și cine răspunde în caz că se accidentează cineva?

Este la noi pe strada, una foarte circulata, un fastfood foarte trendy, isi spune cartofarie. Teoretic fac tot felul de mancaruri din cartofi insa practic cum am observat baga cartofi prajiti intr-o punga de hartie si toarna peste ei o gramada de sos, de diferite arome. Cel putin cu asta vad ca pleaca oamenii, si vad ca de obicei si picura sosul pe trotuar.

Azi vin acasa, deja intuneric, pai si nu alunec pe un cartof intr-o balta de sos?
Nu era chiar in fata magazinului, poate la vreo 2-3 m spre dreapta de usa de intrare.
Am reusit sa nu cad, m-am prins, dar glezna tot mi-am sucit-o.
Reclamat la cine, statea un plictisit la casa, pe langa nervii cu alunecatul n-am avut chef sa-mi mai fac si nervi cu discutii inutile.

Intrebarile mele: Cine are obligatia sa curete in fata magazinului, respectiv si mai incolo mizeria care provine fara dubii de la produsele vandute? In caz ca se accidenteaza cineva ca urmare a unei situatii ca cea intamplata mie, cine raspunde si cum?


Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
9 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Discutati cu primaria de la dumneavoastra.
Probabil ca da banii degeaba unei firme de salubritate.
Trotuarul este al primariei deci cu ei va certati.
In fata blocului faceti dumneavoastra curat sau primaria?
Inca ceva, omul cand merge pe strada se mai si fereste nu doar butoneaza pe FB!
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era candva politica a acestui site de a da raspunsuri, nu presupuneri.
7 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Inca ceva, omul cand merge pe strada se mai si fereste nu doar butoneaza pe FB!

Toata jena domnule avocat.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era deja seara, intuneric, veneam de la cumparaturi, intr-o mana o punga. Era sa trag o tranta buna, abia m-am reechilibrat. (Cum e si normal, cand paseti aluneca pe cartof piciorul in contact cu solul, celalat fiind in aer, deci te trezesti ca nu mai ai pe nici un picior adeziune.)
Ma uitam in fata, asa cum mi se si pare normal. (Nici macar n-am telefon mobil, daca am ceva de facut online, folosesc un calculator acasa), Intr-adevar nu am vazut cartoful unsuros, nu cercetam asfaltul.

OK, irelevant pina la urma.
Relevant mi se pare ca trotuarele sunt curatate de catre firma de salubrizare platita de primarie odata pe zi. (De obicei noaptea tarziu sau in orele foarte matinale.) Fastfood-ul este insa nonstop.
Intrebarea mea se rezuma la: Poate fi fastfood-ul eliberat de orice raspundere pt. ca nu vine firma de salubritate timp de 24 ore sa fie prezenta de fiecare data cand cade un cartof sau are si fastfood-ul o responsabilitate in caz de accident?
Ce am uitat sa mentionez, servirea se face catre strada. (Inainte era alt fastfood, aia vindeau supe, aia aveau 3 mese in incinta, care este oricum mica. Astia cu cartofii deschid cele doua aripi ale usii si imediat dupa se afla tejgheaua unde se serveste catre strada.)
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Va adresati cartoferiei. Ei sunt obligati sa mentine curatenia.

Alte discuții în legătură

Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am inregistrat pe camera pufy2007 pufy2007 Buna ziua dragii mei, sunt un cetatean care domiciliaza in Mun.Bucuresti Sectorul 1, dupa cum bine stiti in acest sector serviciul de salubritate este ... (vezi toată discuția)
Autorizare locuri de parcare pe trotuar danutza_c danutza_c BUNA TUTUROR! SUNT FOARTE CURIOASA....ESTE LEGAL CA ADP-UL SA ELIBEREZE AUTORIZATII DE PARCARE PE TROTUAR? LOCUIESC PE O STRADA SECUNDARA DIN SECT.2 UNDE ... (vezi toată discuția)
Trotuarul: domeniu public sau nu? blackshaddow blackshaddow am si eu o intrebare si as dorii un mic ajutor in acest sens -trotuarul respectiv fasia de teren dintre gardul unei proprietati si bordura respectiv strada ... (vezi toată discuția)