avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict de interese, sotul tutorelui pentru persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict de interese, sotul tutorelui pentru persoana cu Alzheimer poate fi numit curator special?

Pana la obtinerea tutelei prin instanta pentru o persoana cu Alzheimer este necesara numirea unui curator special de catre primarie sau instanta de judecata.

Daca tutorele va fi unul dintre copiii persoanei bolnave, poate fi numit curator special sotul copilului?
Exista vreun conflict de interese?
Catre cine se adreseaza cererea pentru numirea curatorului special, primariei sau instantei de judecata?

Care este procedura (etapele si documentele) pentru numirea curatorului special si obtinerea tutelei?

Alte discuții în legătură

Poate fi numit de către primărie, la propunerea familiei, un curator special pentru un adult (altul decât cel care va fi tutore)? cyan cyan In cazul unui bolnav de Alzheimer, pana la obtinerea tutelei prin instanta, primaria poate numi un membru de familie drept curator special la propunerea ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru obtinerea curatelei eugenbalint eugenbalint Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de urmat pentru obtinerea curatelei pentru mama mea, diagnosticata cu dementa severa, grad IV. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)