avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere serviciu

Buna ziua! Va rog cum ma sfatuiti in situatia de mai jos? Sunt in concediu crestere copil si am anuntat ca ma voi intoarce la serviciu in noiembrie. Mentionez ca primul CIC mi s.ar termina in aprilie anul viitor. Din fericire am ramas insarcinata cu al doilea copil luna asta. Cum pot proceda in aceasta situatie? Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
MihaelaA007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 19 August 2019
Care este data de nastere a celui de-al doilea copil ?
In aprilie anul viitor, cand cel mic face 1 an si 11 luni

Cornel Vasile a scris:

Care este data de nastere a celui de-al doilea copil ?

.. ma voi intoarce la serviciu in noiembrie. ...


In speta, veti urma procedura ca si pentru primul copil ... intrarea in concediu de maternitate si apoi in CCC.

În situația în care nașteti unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației pentru CCC2 rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, vi se va acorda indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare concediu crestere copil m2oni m2oni In ce conditii se prelungeste concediul de crestere copil si automat si indemnizatia.? Primul copil este nascut in luna ianuarie 2010. Cand ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie conform legii mai 2019 Maya04 Maya04 Buna ziua! In prezent sunt in CCC pana in martie 2020. Urmeaza sa nasc al doilea copil in mai 2020. Daca din CCC intru direct in concediu pentru sarcina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori câteva detalii despre ccc Elena elena 95 Elena elena 95 Buna ziua, as vrea sa stiu daca soțul ia ccc1, si ne dorim si cel de al doilea bebe. Poate sa mai ia indemnizație daca bebe 2 se naște peste 8 luni de cand ... (vezi toată discuția)