avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Am rugamintea sa imi spuneti,daca este posibila situatia in care un profesor sa fie incadrat cu forme legale la o societate cu norma intreaga si anume ca profesor de legislatie,dar in acelasi timp sa poata preada si la scoala 18 ore?
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 14:46, 28 Noiembrie 2009
la scoala sunteti profesor cu norma intreaga incadrat cu functia de baza cu carte de munca, daca vreti sa lucrati si in alta parte va faceti contract de munca sau conventie civila de prestari servicii care nare legatura cu functia de baza cu carnetul de munca ,nu se va trece in cartea de munca binenteles e forma legala insa nu cu norma intreaga,ci cu timp de lucru redus cu 4 ore sau 2 ore
Daca in statutul de profesor nu este mentionat in mod expres ca nu aveti voie sa predati si in alta parte, atunci nu este nici o problema.
adica este legal sa ai 2 contracte de munca cu norma intreaga?
nu, nu ai voie sa ai 2 contracte cu norma intreaga
se face unul cu norma intreaga de 8 ore /zi si unul cu 2 sau 4 ore/zi
Codul Muncii reglementeaza relatiile de munca dintre un angajat si un angajator nu dintre un angajat si x angajatori. Acest subiect a fost indelung dezbatut pe acest forum. Practic poti lucra la cati angajatori vrei, doar la unul vei avea locul principal de munca si trebuie sa respecti reglemetarile legale cu fiecare dintre angajatori.
Pana acum un singur inspector ITM a spus ca nu este legal, restul au spus ca este legal acest lucru.

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial Florentina0304 Florentina0304 buna, am o nelamurire cu privire la contractele de munca: sunt amgajata cu norma intreaga de 8ore/zi la o firma si as mai vrea sa ma angajez si intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si conventie civila sau 2 contracte de munca? mihairadoi mihairadoi Am o problema legata de cum anume pot fi incadrata din punct de vedere al legislatiei muncii. Lucrez ca profesor in cadrul unui liceu din Bucuresti, cu ... (vezi toată discuția)
Legalitatea lucrului in 2 locatii/contracte Cornelissa Cornelissa Este legal ca un profesor din invatamantul superior sa fie platit norma intreaga (8 ore/zi) timp de o luna de zile ca verificator tehnic la o lucrare a unei ... (vezi toată discuția)