avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparații al blocului nu mai există de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparații al blocului nu mai există de foarte mult timp, dar abia acum ne-am dat seama. Mai are rost să dăm în judecată pe cineva sau fapta s-a prescris?

După cît timp se prescrie furtul din (sau mare parte din) fondul de reparatii de către admistrator la un bloc de locuințe? Mai precis, de către administrator, dar sub semnătura președintelui, bineînțeles; se presupune. Cert este că reparatii nu s-au văzut, dar FR nu mai exista. Asta se petrece de 10-15 ani. Nimeni nu s-a interesat dintre proprietari, dar acum toți își dau seama că s-a furat. Mai are rost sa dam in judecata pe cineva, sau s-a prescris? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Manuela Rășină, administrator
cum ati constatat ca nu mai exista fondul de reparatii??
Vi s-a spus ca nu mai exista de acum 15 ani, sau ca a fost furat sau cum?
Va intrebam ca sa stimcum sa va ajutam.
Daca aticonstatat acum la o verificare ar trebui sa aflati si cuma fost furat side catre cine,
Cenzorul nu verifica ?Presedintele? cine avea acces la bani?
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2019
w_v_w_v, utilizator
S-au adunat anual 10800 lei, timp de 15 ani, nu s-au văzut lucrări nici importante nici așa în general, iar cînd s,-su făcut cereri pt z se vedea ce lucrări și facturi exista in arhiva, nu au răspuns, ci s-a creat ca un fel de scandal că sunt hărțuiți, și și-au dat demisia toți: Cenzirul, președintele, și adm. care a renunțat la demisie și a rămas pina in ziua de azi pe fiunctie, dar tot nu da copii după aceste acte. Se presupune că acel FR a fost furat.
Buna ziua,
Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat si sa vedeti care varianta ( civila si/sau penala) va este de ajutor pentru a mai recupara ceva din aceasta suma destul de mare ( oricum nu o sa mai puteti recupera decat sumele stranse pe ultimi trei ani anterior depuneri actiuni in instanta, dupa aceasta perioada dumnealor pot invoca prescriptia lor).
Vă mulțumesc. Nu mai speră nimeni la recuperare de bani, dat macar sa dovedim necinstea administratorului și să scăpăm de el, că nu lasă functia, amenințând că da în judecată pe cine îl concediază. Și actualul președinte are chiar frica de aceasta acțiune de concediere.

A cam bagat frica in dvs....dar nu are de ce sa va fie frica, e dreptul oricarui cetatean sa apeleze la justitie...
Puteti cere verificarea activitati acestui administrator, un audit,
Cititi legea 196/2018, sigur va poate ajuta.
Si, cum am mai spus, puteti apela la un avocat sa va sprijine in acest demers, sa nu i dati sanse de castig daca cumva se v-a adresa instantei.

Alte discuții în legătură

Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin ... ComN ComN In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin banca. La afisarea urmatoarei liste am fost trecuta cu restanta si penalizare. Administratora ... (vezi toată discuția)