avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problemă cu succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problemă cu succesiunea

Am o problema daca ma puteti ajuta. Bunicii din partea tatalui si tatal au decedat acum 2 ani si jumatate. Avem o casa la curte si un apartament de 2 camere. Eu, mama si fratele meu (25 ani) suntem unicii mostenitori.fratele meu a avut pensie de urmas pt. Ca a urmat liceul la seral. Pensia o cheltuia intr o zi pe tigari, bautura, apoi restul zilelor cerea inca de 2 ori pe atat. Nu a contribuit la intretinere,,,apa,curent.mancare,internet nici macar cu 1 leu. Mereu isi cere partea de la casa si de la apartament. In cazut in care el a fost intretinut si este in continuare, am dreptul impreuna cu mama sa l decadem din dreptul de mostenitor? O o data ce il intretinem si ii dam milioane pe luna, cum sa aibe tupeul sa si ceara partea? Ceva trebuie facut pt ca nu ne mai intelegem cu el.va rog sa ma ajutati!!!!!!

-Vă rog să nu mai postați exclusiv cu majuscule, este foarte greu de citit. Mulțumesc-
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:50, 21 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa il decadeti. Legal, este mostenitor. Alte detalii personale, familiale sau morale nu au nicio relevanta.
Contactati un avocat si dezbateti succesiunea pe cale judecatoreasca.
LEGAL ESTE, DAR TREBUIE DEZMOSTENIT,
Oricum nu il puteti dezmosteni dvs. Si in general, nu il poate dezmosteni nimeni.
In calitate de fiu, fratele dvs este mostenitor rezervatar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie dezmostenit, trebuie maturizat. Si asta nu o face un copil singur, ci parintii sai construiesc parghii pentru maturizarea unui copil.
Ajutati-l macar acum, pentru ce ii dati bani?
PARINTII L AU CRESCUT ASA CUM M AU CRESCUT SI PE MINE. LA EL ANTURAJUL ESTE PROBLEMA.II DAM BANI PT A NU FACE SCANDAL. DAR AM PUS PUNCT SI SPER SA NU AJUNGEM LA TRIBUNAL CU DEZMOSTENIREA.

Alte discuții în legătură

Lnformatie dezmostenire copil viorica98 viorica98 Buna ziua Stiu ca pare ciudat dar vreau sa ma informez de ce acte am nevoie pentru a o dezmosteni pe fiica mea de 16 ani.Mentionez ca sunt divortata ,custodia ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face succesiunea? astfel incit din trei frati, numai doi sa fie mostenitori? 3 frati mostenitori. primul parinte al acestora decedeaza in ... 2014maria 2014maria 3 frati mostenitori. Primul parinte al acestora decedeaza in 2017. Agonisela parintilor (banii pentru ,,zile negre\") sunt numarati in prezenta lor si cu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renega un copil... iconita iconita cum se poate renega un copil in mod legal?Exista asa ceva?Copiii nostrii vor sa fie cerscuti si daca se poate bine,educati, tinuti prin scoli inalte daca se ... (vezi toată discuția)