avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez sau nu de indemnizatie de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez sau nu de indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani

Beneficiez sau nu de indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani daca am 12 luni lucrate dar incadrata cu contract cu jumatate de norma?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 18:41, 27 Noiembrie 2009
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC decat de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Prin urmare, nu conteaza durata timpului de munca trecut in c.i.m., beneficiati de indemnizatie pentru CIC.
Conditiile pentru a beneficia de indemnizatie CIC sunt:
-stagiu de cotizare de 12 luni anterioare nasterii copilului
-obligatoriu postnatal minim 42 zile

Nu sunt restrictii in ceea ce priveste norma de munca.
carmenciu a scris:

Beneficiez sau nu de indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani daca am 12 luni lucrate dar incadrata cu contract cu jumatate de norma?


Indepliniti cerinta legala de a realiza venituri impozabile din activitati profesionale, nu este instituit un cuantum deci faptul ca ati lucrat jumatate de norma nu va impiedica sa beneficiati de CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil gab. gab. sunt angajat din 07.03.2009, sotia naste in jur de 05.02.2010. dupa lege martie2009 e considerata luna intreaga(am mai mult de jumatate lucrata) iar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ramona s. ramona s. va rog foarte mult! am o intrebare si nu am gasit raspuns la ea la aceleasi subiecte de pe forum. daca sunt angajata cu contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)