avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Buna ziua!
Conform codului muncii timpul de deplasare de la sediul firmei la locatia unde se desfasoara activitatea de teren propriu-zisa se ia in calculul celor 8 ore de munca ? Mentionez ca se parcurg dus intors cam 2-3 ore. In final 10-11 ore se petrec cu aceste activitati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 22 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului Muncii, timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

Directiva nr. 88/2003 a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru defineşte timpul de lucru ca fiind orice perioadă în care lucrătorul se află la locul de muncă, la dispoziţia angajatorului şi îşi exercită activitatea sau funcţiile, în conformitate cu legislaţiile şi practicile naţionale. Orice perioadă care nu este timp de lucru este considerată perioadă de repaus.

"Pentru ca un lucrator sa poata fi considerat ca fiind la dispozitia angajatorului sau, acest lucrator trebuie sa fie pus intr-o situatie in care este obligat, din punct de vedere juridic, sa se supuna instructiunilor angajatorului sau si sa isi exercite activitatea pentru acesta."
(Hotararea CJUE - Timpul de deplasare al salariatilor fara loc de munca fix de la domiciliu la primul client si de la ultimul client la domiciliu constituie timp de lucru)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , dacă firma angajatoare are santiere în toată ... LiviuValy LiviuValy Bună ziua , Dacă firma angajatoare are santiere în toată tara și asigura cazare, diurna ,masina de transport de la Hotel la punctul de lucru (este ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in timpul deplasarii Ionut ILIE Chimtotal Ionut ILIE Chimtotal Buna ziua. Sunt angajator firma din Bucuresti, program de lucru 8-16. Voi avea o echipa care se deplaseaza la Arad pentru efectuarea unor lucrari. Se vor caza ... (vezi toată discuția)
Timpul de deplasare-buna ziua, sunt inginer geodez si la actualul loc de munca imi ... Marianzmv Marianzmv Buna ziua, Sunt inginer geodez si la actualul loc de munca imi exercit profesia in diverse judete precum din regiunea de Sud-Vest. Mentionez ca sunt zile in ... (vezi toată discuția)