avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri. Am fost prins conducand un autovehicul, cu dreptul de a conduce suspendat pe 30 de zile pentru puncte. Problema este in felul urmator. Am primit invitatie sa predau permisul( am predat ultimul permis obtinut), l am predat in termenul citat, dar mai aveam un alt permis, deoarece obtinusem de curand categoria C, si nu am stiut ca trebuie sa predau permisul cel vechi. Am fost surprins de organele de politie conducand cu dreptul de a conduce suspendat, mi s a intogmit dosar penal, eu recunoscandu mi vina de la fata locului, si cooperand cu politistii. Nu am fost baut, nu mai am alte abateri sau dosare penale. Nici nu am avut vreodata. Am fost prins si cu ITP ul expirat, ridicandu-mi-se numerele de inmatriculare. Intrebarile mele sunt: Ce mi se poate intampla? Conteaza faptul ca aveam inca un permis pe care nu il predasem in instanta? Nu am scris nimic de ITP in declaratie, daca conteaza si asta. Ce pedeapsa as putea primi daca se incepe urmarirea penala. Si daca nu se incepe, si mi se da amenda penala sau amanarea pedepsei, permisul imi ramane sau va trebuii sa dau din nou de permis?

Alte discuții în legătură

Am o problema - conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice MariusS82 MariusS82 Buna ziua . Am o problema si va rog sa ma ajutati. In data de 10.06.2010 am fost identificat conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat si dovada expirata Norbert.Kovacs Norbert.Kovacs Salutare, in data de 18.11.2018 am fost surprins conducand masina fara permis de conducere si cu dovada expirata, eu am primit o instintare ca in data de ... (vezi toată discuția)