avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sau indemnizație socială
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sau indemnizație socială

Mama mea are 71 de ani și a cotizat 12 ani la sistemul de pensii.Are dreptul la pensie sau indemnizație socială? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Tina122000 , utilizator 11:36, 28 August 2019
Hotarati-va cati ani are.
69, sau 71, apoi postati luna si anul nasterii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se putea pensiona la limita de virsta dupa Septembrie 2005 - functie si de data nasterii, luna pensionarii este diferita -, stagiul minim de cotizare de 10 ani si 8 luni .

p.s.
Nu mai deschideti acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori.

calculul este facut la ianuarie 1948 , data nasterii
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mă scuzați pentru inconvenienta. Folosesc acest site pentru prima data și nu știu cum funcționează. Am greșit, ca omul, și vă rog să mă scuzați. Va mulțumesc din suflet pentru răbdarea d-voastră și răspunsurile pe care mi le-ați dat. O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,asi dori sa știu dacă am intrat in pensie de invaliditate ... Cristea Daniel Cristea Daniel Buna ziua,asi dori sa știu dacă am intrat in pensie de invaliditate gradul 3, dar nu din campul muncii ,se ia în calcul la limita de virsta,avind 18 ani in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata după noua lege a pensiilor,la 1 sept 2024,ma ... anasantes34 anasantes34 Pensie anticipata După noua lege a pensiilor,la 1 sept 2024,ma pot pensiona anticipat,chiar dacă voi avea 5 ani și 6 luni,peste stagiul min de ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii talmos61 talmos61 Zilele de sarbatoare legale,cum ar fi de pasti,daca se da liber,acele zile sunt platite sau nu de angajator,firma privata? (vezi toată discuția)