avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorii

Bună ziua,
As dori sa știu de când se prescrie o datorie către o companie de telefonie care probabil a cesionat contractul către firma Coface, mandatar al firmei de telefonie, iar aceasta din urma către Fortunato, mandatar a lui Agio,având în vedere urmatoarele:
-eu nu am fost înștiințata de această preluare de datorii,
-societatea Coface mi a trimis o notificare de plata în 04.2015,
-am achitat o parte din datorie pana în 05.2015,
- în 11.2017 primesc o prima notificare de la Fortunato pentru a achita suma restanta,
- ultima înștiințare fiind din 12.06.2019,
- către compania Fortunato nu am achitat nimic pana în prezent.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
RamoFlore, utilizator
Cel mai recent răspuns: RamoFlore , utilizator 10:46, 23 August 2019
termenul de prescriere este de trei ani de la ultima plata.
Va mulțumesc pentru răspuns.
O zi plăcută!
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

termenul de prescriere este de trei ani de la ultima plata.

In termen de 3 ani de la data scadenta a facturilor sau de la ultima plata. Daca veti mai achita veti intrerupe prescriptia si vor curge inca 3 ani. Daca ultima plata a fost efectuata in 2015, va recomand sa nu mai achitati, iar daca sunteti actionata in judecata sa va aparati invocand prescriptia.
Mulțumesc mult pentru răspuns.

Company Advising a scris:

In termen de 3 ani de la data scadenta a facturilor sau de la ultima plata. Daca veti mai achita veti intrerupe prescriptia si vor curge inca 3 ani. Daca ultima plata a fost efectuata in 2015, va recomand sa nu mai achitati, iar daca sunteti actionata in judecata sa va aparati invocand prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - prescriptie marysimo marysimo Buna, In decembrie 2007 am incheiat un credit bancar pe 10 ani. In 2009 am platit ultima rata cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit ... (vezi toată discuția)
Cerere biroul de credite ContSters215676 ContSters215676 Buna seara Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)