avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie la limita de varsta

Buna ziua,

Mama are 68 ani. Are 13 ani si 8 luni in campul muncii, dintre care aproximativ 2 ani in 1973 si restul dupa 2008.
Am vrut sa depunem dosarul de pensie, dar ne-am.lovit de faptul ca nu are carnetul de munca de la locul de munca din 1973. Are, in schimb, adeverinta, care atesta ca a avut carnet de munca, cu serie si nr acestuia si vechimea in munca la acea companie.
La Casa de Pensii ni s-a spus ca fara carnet de munca nu se poate pensiona. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Mariamamaria , utilizator 08:42, 24 August 2019
Ce s-a intamplat cu carnetul de munca?
S-a ratacit undeva. Intrebarea este daca chiar este nevoie sa il declare pierdur, sa publice in monitor, avand in vedere ca sunt numai 2 ani munciti inainte de 2008 si, oricum, are adeverinra pt acei 2 ani, de la angajator.

Cornel Vasile a scris:

Ce s-a intamplat cu carnetul de munca?

Este necesara declararea pierderii carnetului de munca.

Art.279 C.mun.
.....
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

La cererea de acordare a pensiei se depune, potrivit HG 257/2011, carnet de muncă seria .......... nr. ......, în original și copie.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Este necesara declararea pierderii carnetului de munca.

Art.279 C.mun.
.....
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

La cererea de acordare a pensiei se depune, potrivit HG 257/2011, carnet de muncă seria .......... nr. ......, în original și copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut carte munca mari_vio mari_vio Am pierdut cartea de munca.Cum dovedesc ca am muncit....ce trebuie facut? (vezi toată discuția)
Carte de munca cristina_alx cristina_alx Buna ziua, Sotul meu si-a pierdut cartea de munca. De la ITM a fost indrumat catre Monitorul oficial, dar de acolo i s-a raspuns ca, incepand cu 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime munca automecanica automecanica Am pierdut carnetul de munca.Sunt suficiente numai adeverinţele de la fiecare loc de munca pentru pensionare anticipată? Daca nu, ce trebuie facut? (vezi toată discuția)