Buna ziua, ma aflu in situatia de a incheia un contract de vanzare cumparare cu un dezvoltator pentru un apartament nou.
In promisiunea de vanzare cumparare este mentionat urmatorul lucru, ma gandesc ca acelasi text va fi transferat si in antecontract.:
" in acest sent este mandatat in mod special promitentul vanzator, societatea ... ... s.r.l, prin reprezentantii sai pentru a obtine toate avizele, acordurile si sa execute lucrarile necesare pentru racordurile de gaz, curent eletric, apa, canalizare, etc. si de asemenea va putea incheia ace de apartamentare, dezlipire, antecontracte de vanzare cumparare/ contracte de vanzare cumparare cu privire la alta cota parte indiviza din dreptul de proprietate asupra terenului impreuna cu constructiile ce se vor edifica pe acest teren."
Din ce am inteles, apartamentul pe care trebuie sa il cumparam se afla intr-un bloc care in momentul de fata este racordat la reteaua electrica de santier. legat de reteaua de gaz si apa curenta nu este problema acestea sunt facute.
Imi puteti spune va rog daca se poate incheia un contract de vanzare cumparare in conditiile acestea sau conform noii legi nr. 10/1995 si completarile ei nr. 97/2019 ii permit dezvoltatorului sa incheie contracte de vanzare cumparare chiar daca blocul nu este branzat la reteaua electrica finala pe fiecare dintre apartamente? Exista vreun risc in acest sens?
Ar trebui modificat contractul de vanzare cumparare si eventual stipulat o data limita pana la care dezvoltatorul sa isi asume bransarea blocului si a apartamentului la reteaua electrica finala?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Abuz dezvoltator?
stef23426
Am incheiat un atecontract cu un dezvoltator se apropie termenul de predare al apartamentului, dar acesta nu este bransat la curent electric. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)