avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare test senzori incendiu / gaz in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare test senzori incendiu / gaz in bloc

Buna ziua,

Carei institutii trebuie sa se adreseze Presedintele Asociatiei de proprietari, pentru a putea programa un test pentru a vedea ca senzorii de Gaz si de Foc functineaza corespunzator?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 30 August 2019
@latka
Nu ati inteles sensul mesajelor mele. Degeaba fluturi niste spray prin fata unor senzori daca instalatia de stins incendiu care trebuie actionata de senzori nu va functiona.
Inteleg ca firma dvs. face doar teste ineficiente care nu ajuta pe nimeni. Eu ma refeream la firme care chiar fac ceva in sprijinul celor interesati.
Sistemul de alarmare de care amintiti se aplica in firme care in organigrama au prevazut serviciu propriu de pompieri. Sistemul este de mult depasit si pana vin pompierii orasului/ judetului, etc. arde tot.
Este problema dvs. daca respectiva firma este dispusa sa suporte consecintele unui astfel de "sistem" de alarmare.
D-le Popa, va rog eu respectuos sa va opriți aici, nu cunoașteți domeniul și nu ajutați utilizatorul.

Eu v-am expus exact realitatea, nu da nimeni foc de test, spray-ul respectiv e special pentru asa ceva. Firmele autorizate IGSU sunt listate pe site, inspectorii nu se ocupă cu partea tehnica a unor astfel de lucrări, verifica doar proceduri și documente.

Pompierii de care vorbeam sunt proprii companiei, IGSU simulează uneori exerciții de incendiu la noi.

Soția mea are o firma care are și autorizație de proiectare sisteme de incendiu, pe lângă celelalte activități de instalare și întreținere (unde intra testarea).

Am montat și eu sisteme made in Bulgaria.

Nu va spun cu răutate, ceea ce va spun, dar astea sunt lucruri pe care le știu ca insider.

Scriem despre lucruri diferite. Utilizatorul care a deschis discutia va proceda cum crede ca este mai bine pentru asociatia pe care o reprezinta.
Cu titlu informativ. Eu am prestat toate activitatile pe care le amintiti inclusiv pe cele pe care le mentionez eu. Din profilul publicat de dvs. nu am putut sa ma edific asupra experientei pe care o detineti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, scriem despre aceleasi lucruri si trebuie sa furnizam dovezi. Utilizatorul care a deschis acest subiect va decide.

E adevarat ca eu nu le-am prezentat pe ale mele, pentru ca mi-e greu sa cred ca o simpla cautare pe internet nu este accesibila oricui in anul 2019.
Prin urmare:
1. La urmatorul link se gaseste lista persoanelor autorizate care desfasoara activitati IGSU.
[ link extern ]
D-le Popa, in care lista se gaseste numele dvs. ?
2. Spray-ul de test nu e o inventie a mea, poftim link-uri :
[ link extern ]
[ link extern ]

Eu nu m-am laudat ca sunt persoana autorizata in acest domeniu, ci ca am habar despre el. Numarul autorizatiilor despre persoanele juridice care le-am mentionat anterior se regaseste in acele liste:
- compania la care lucrez, in lista de persoane autorizate semnalizare, instalare ,intretinere: A-XX31, celalalta firma are autorizatia A-XX81
- pentru proiectare, aceasta firma are o alta autorizatie: A-XX95

XX sunt alte cifre

Doresc sa-mi pastrez in continuare anonimitatea, respectind bineinteles regulamentul acestui forum.
Nu m-am laudat ca sunt persoana autorizata de ISU, deci nu am cum sa ma regasesc pe lista respectiva. Am mentionat doar ca am trecut in profilul propriu elemente suficiente legate de experienta mea profesionala.
Nu am contestat ca exista spray-uri care verifica senzori, nici eficienta acestora, doar ca verificarea doar a senzorilor este doar un inceput, nu o finalizare.
Nici macar nu am contestat priceperea dvs. legat de ceea ce sustineti (asa cum o faceti dvs.), Am sustinut doar ca discutam de situatii diferite. Lucratorii din firma de proiectare de care amintiti ar putea/ sper sa va lamureasca pe deplin, daca ar/ ati dori.
Cred in continuare ca nu ati citit cu atentie mesajele mele si nu ati priceput sensul lor.
O discutie continuata pe aceasta tema cred ca ar fi inutila si nu voi mai raspunde.

Alte discuții în legătură

Aviz apoi autorizatie isu? TuRa TuRa Buna ziua! Lucrez la o firma iar de curand s-a construit o noua hala. Deocamdata este goala(sunt depozitati doar cativa paleti) si urmeaza a se folosi ca hala ... (vezi toată discuția)
Instalatie sprinkler in camera cu tablourile de distributie justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb daca instalarea sprinklerelor in camera cu tablourile de distributie este o cerinta mandatorie pentru legislatia ... (vezi toată discuția)
Plan evacuare urgente civile chirias 10188 10188 Buna ziua, In cazul unei cladiri care are mai multi chiriasi, cui revine obligatia intocmirii planului de evacuare la urgentele civile? Ce atributii are in ... (vezi toată discuția)