avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revizuire certificat handicap eliberat in 1994
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revizuire certificat handicap eliberat in 1994

Buna ziua,
Tatal meu a fost incadrat cu grad 3 de handicap in anul August 1994 conform legii 53/1992. Ulterior, in anul iunie 2001 a primit grad 2/accentuat (permanent si nerevizuibil) in baza legii 102/1999 iar data dobandirii handicapului este 1949. In Decembrie 1994 a iesit la pensie - limita de varsta si i s-a luat in calcul certificatul de handicap grad 3 - fapt care l-a dezavantajat in calcul cuantum pensie. Intrucat handicapul a ramas acelasi (surdomutitate) dar gardul de incadrare a fost schimbat in anul 2001 de la 3 la 2 - este posibil sa obtinem in instanta revizuirea Certificatului din August 1994 si implicit sa cerem recalcularea pensiei?
Multumesc,
Adrian

Alte discuții în legătură

Schimbarea gradului de handicap nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua In urma revizuirii dosarului de pensie, Casa Judeteana de Pensii a modificat gradul de handicap din \"deficienta functionala accentuata\" in ... (vezi toată discuția)
Iesirea definitiva la pensie in caz de handicap manuelaram manuelaram Bună ziua, Am pensie de invaliditate gr, II, si 30 ani si 6 luni de munca, cotizati. Sunt născută in august 1967. De 3 ani am certificat de handicap ... (vezi toată discuția)
Data dobandirii handicapului Mitu_Constantin Mitu_Constantin Sunt incadrat in grad de handicap accentuat nerevizuibil , va rog sa m-a lamuriti cu privire la rubrica DATA dobandirii handicapului din Certificatul de ... (vezi toată discuția)