avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Diferenta de impozitare intre un teren gradina si unul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Diferenta de impozitare intre un teren gradina si unul construibil

Detin un teren trecut in CF ca fiind construibil si doresc sa il vand. Ma intereseaza care este diferenta si daca este mai mare impozitul platit la vanzare tinand cont ca este construibil
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:16, 28 August 2019
Impozitul se plateste pe valoarea tranzactiei, deci nu prea are legatura. O singura exceptie: daca valoarea tranzactiei este foarte mica (sa nu zic suspect de mica), atunci impozitele se platesc la valoarea grilei notariale a terenurilor din zona respectiva. Intrebati un notar din zona, aceste valori se revizuiesc periodic.
Vorbim de o tranzactie normala. Alte diferente ar fi? Topometristul care a masurat suprafata imi spunea ceva ca ar fi mai mult de plata(undeva, nu stiu exact) daca este teren construibil.
ati intrebat despre impozit.
daca terenul nu este intabulat, aceasta actiune este in sarcina vanzatorului. costurile cu intabularea sunt partial reglementate (cele legate de inregistrarea la ONCPI), partial libere (cele de masurare si intocmire documentatii tehnice). prin urmare se negociaza.
mai sunt:
- onorariul notarului, care poate fi in sarcina vanzatorului sau cumparatorului, dupa cum se face intelegerea
- eventualele impozite ce trebuiesc platite pentru eliberarea certificatului fiscal.
pentru costurile notariale, gasiti multe calculatoare online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii terenuri / carte funciara ACBE ACBE Buna ziua, Sunt interesat sa achizitionez un teren intravilan de aprox.600 mp. Folosinta terenului: FANEATA Alte informatii: terenul nu este inscris in ... (vezi toată discuția)
Cost notarial la cumpararea unei case cu teren cretzustancu cretzustancu Buna seara vreau sa cumpar o casa cu teren aferent in oras resedinta de judet..M-ar interesa cine suporta costurile notariale (vanzatorul sau cumparatorul?) ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)