avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CHESTIONAR PENTRU VERIFICAREA DOTĂRII CU INSTALAȚII ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CHESTIONAR PENTRU VERIFICAREA DOTĂRII CU INSTALAȚII A UNEI CLĂDIRI

Buna ziua
In Oradea primaria trimite pt fiecare locuinta un chestionar cu care vrea sa afle dotarile casei respective (incalzire centrala, soba etc.). Se zvoneste ca vrea sa impoziteze locuintele dupa dotari. Ameninta chestionatii ca daca declara ca nu au incalzire centrala ei verifica si sanctioneaza. Va rog sa mi spuneti ca legislatia actuala cum vede asa fenomen. Au dreptul sa intra in imobil pt verifica existenta caroliferelor de exemplu? Primesc mandat de perchezitie sau ce baza legala au de a verifica, a intra intr-o proprietate privata?
Va dau link-ul la chestionar (chestionarul este pe pagina 4 respectiv 5)

[ link extern ]

Primele 3 pagin sunt goale in documentul de pe site-ul primariei. In realitate ce au trimis, pe primele pagin textul acesta contin:
"Potrivit codul fiscal, o cladire este considerata cladire cu instalatii daca este dotata cumulativ, cu instalatii de apa, de canalizare, de energie electrica si de incalzire.
Pe de alta parte sunt considerate cladirifara instalatii si au impozitare diferita cladirile carora le lipseste una sau mai multe dintre instalatiile mentionate anterior.
Pana in 30 septembrie 2019 va rugam sa complectati.
Facem precizarea ca dupa 30 septembrie 2019 primaria oradea va proceda la verificarea tuturor cladirilor fara instalatii pentru care nu a fost transmis chestionarul complectat."

Multumesc frumos pt rabdare.

Alte discuții în legătură

Impozit pentru apartament cu centrală termică proprie Ruxandraa99 Ruxandraa99 Este corect să ți se impună plătirea impozitului retroactiv, din 2013 până în prezent, pentru centrală termică în condițiile în care toate avizele ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladiri persoane fizice tciprian tciprian Buna ziua, am o mare dilema poate ma ajuta cineva In codul fiscal la art 251 privind modul de impozitare la cladirile persoane fizice cu destinatie locuinta ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire IRANA IRANA Buna ziua! La determinarea valorii de inventar a cladirii se are in vedere insumarea valorilor tuturor elementelor si instalatiilor functionale ale acesteia, ... (vezi toată discuția)