avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa 2019
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa 2019

Buna ziua,

Tichetele de masa se acorda doar la functia de baza?......o firma ar vrea sa dea tichete de masa unui salariat care are cumul de functii, nu e cim cu functia de baza.....se poate?
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 12:32, 30 August 2019
Nu, doar acolo unde are functia de baza.
A se vedea art.10(4) din normele de aplicare ale legii 165/2018:

"(4) În cazul salariaților angajați în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, precum și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, beneficiarul biletelor de valoare alege, în scris, angajatorul care îi va acorda biletele de valoare, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea realizată. În cazul tichetelor de masă, prevederile alin. (3) se aplică în mod corespunzător."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ceciliacaruntu ceciliacaruntu Buna ziua , am o intrebare in ceea ce priveste tichetele de masa . Problema este asa : - angajat cu certificat de handicap , CIM la noi cu 4 ore . - acelasi ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa ionela11 ionela11 Buna ziua, Tichetele de masa se acorda numai la functia de baza?..se pot lua tichete de masa daca persoana respectiva are mai multe contracte de munca pe ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa 2020 romanicif romanicif Buna seara, intrebarea mea vine in urma faptului ca am dou locuri de munca full time unul desfasurandu-se pe timp de zi cel de-al doilea include ture de noapte ... (vezi toată discuția)