avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna seara, in perioda 2017 -2019 , am fost prins la volan de trei ori cu o alcolemie de peste 40% in aerul expirat , de doua ori am refuzat prelevarea de probe biologice din motive medicale , iar a treia oara am mers si la Inml pentru prelevare de probe . Inca nu stiu rezultatul analizelor . Mentionez ca in perioda asta nu am fost trimis in judecata in nici-un dosar din cel trei , fiind doar la stadiul de cercetare penala . va rog sa imi spune-ti ce se poate intampla si daca sa ma astept la inchisoare cu executare tinand cont si de faptul , ca nu am antecedente penala. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ZP81x , utilizator 15:40, 7 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. Angajati-va aparator si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere. Se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni.
Individualizarea legală se realizează de către legiuitor, în mod abstract, şi este refectată de conținutul normelor juridice substanţiale care reglementează criteriile generale de individualizare a pedepsei, cauzele care atenuează sau agravează pedeapsa, condiţiile în care se poate dispune individualizarea executării pedepsei, categoriile pedepselor, gradele pedepselor şi limitele generale şi speciale ale pedepselor

Instanta de judecata poate dispune suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal.


Art. 74:
Criteriile generale de individualizare a pedepsei
(1) Stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după următoarele criterii:
a) împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite;
b) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită;
c) natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii;
d) motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit;
e) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului;
f) conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal;
g) nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.
(2) Când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative, se ţine seama de criteriile prevăzute în alin. (î) şi pentru alegerea uneia dintre acestea.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua ! Imi lasati daca se poate un nr de tel pentru a va putea contacta ? Multumesc !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. Angajati-va aparator si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere. Se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala sau inchisoare? Sebastian1990 Sebastian1990 Atunci cand o infractiune are ca pedeapsa amenda sau inchisoare (de la 3 luni la un an) cum se alege intre cele doua? In ce caz se pedepseste cu inchisoarea ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei craciunr05 craciunr05 Buna ziua, ma interesează când se dispune amânarea aplicării pedepsei. Am condus sub influența alcoolului și as vrea sa știu dacă am vreo șansa (0,91 ... (vezi toată discuția)
Delapidare tudor_c tudor_c Buna ziua, As vrea sa va intreb pentru delapidare cat se primeste dupa noul cod penal in conditiile in care nu am mai savarsit nici o infractiune pana acum, ... (vezi toată discuția)