avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vânzare auto cu ITP expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vânzare auto cu ITP expirat

Buna ziua!
se poate vinde un autoturism ,daca itp-ul este expirat?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:22, 3 Septembrie 2019
Se poate, daca cel care cumpara isi asuma riscul sa circule pentru a face ITP-ul. Indicat este ca cel care vinde sa scrie la rubrica respectiva din certificatul de inmatriculare "instrainat catre.... si data instrainarii". Din 20 mai 2018 la expirarea ITP se suspenda automat si certificatul de inmatriculare, de aia e riscant, pentru ca cel care va circula risca sa ramaina pieton la o oprire in trafic.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
latka, utilizator
Eu recomand data și ora.
Nu exista rubrica de ora si n-are nici un sens trecerea orei. :) :) Oricum politia il va opri pe cumparator. cu un certificat de inmatriculare purtind mentiunea de "instrainat" catre el, cumparatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscal auto Sxzilles Sxzilles Vreau sa cumpar o masina si as dorii sa stiu ce lege s-a dat in 2018. Precizez ca proprietarul nu are fiscal la masina,pot circula in continuare pe aceleasi ... (vezi toată discuția)
Itp expirat in strainatate Paulj Paulj Am ITP expirat pe 14 Septembrie ? 1. Daca aduc mașina pe platforma in Noiembrie sunt probleme pentru a face ITP UL ? Risc vreo amenda ? 2. Exista un ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)