avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de 2% la Fondul de Mediu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de 2% la Fondul de Mediu?

Buna ziua,

Veniturile Fondului de mediu se constituie, printre altele, dintr-o contributie de 2% din valoarea substantelor clasificate ca fiind periculoase pentru mediu (clasificare conf OUG 200/2000), comercializate de catre producatori si importatori, cu exceptia celor utilizate la producerea medicamenetelor.
Intebarea mea este: in conditiile in care achiziionam astfel de substante din afara tarii, si le folosim in fluxul de productie, ne incadram in aceasta categorie?
Daca da, este obligata societatea la plati retroactiva? Pe ce perioada? Ce articol de lege imi indica acest lucru?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
Cristina Ve, utilizator

Alte discuții în legătură

Administratia fondului pentru mediu DIANAelena2016 DIANAelena2016 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri in legatura realizarea declaratiilor catre Administratia Fondului pentru Mediu : 1. Un importator de vopsele ( care ... (vezi toată discuția)
Declaratie de mediu cimpazu cimpazu buna seara, va rog mult spuneti-mi si mie cine are obligatia depunerii declaratiei de mediu. multumesc (vezi toată discuția)
Obligatii legislative utilizare precursori_laborator de analize chimice oana ristea oana ristea Buna ziua, Lucrez intr-un laborator de anlize chimice si utilizam in determinari cativa reactivi incadrati conform HG 358/2008 in categoria 3 de precursori ... (vezi toată discuția)