avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nerespectare imprumut prin act notarial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nerespectare imprumut prin act notarial

Buna ziua
Am imprumutat pe cineva cu suma de 3000 euro, am intocmit un act notarial pentru acest imprumut. Persoana respectiva nu mi- i i-a inapoiat pana la data trecuta in actul notarial. Ce se poate face in acest caz? Cui ma adresez si care sunt pasii de urmat?
Dacă aveți un contract de împrumut în formă autentică puteți să vă adresați direct unui executor judecătoresc pentru a-l pune în executare!
Direct unui executor judecatoresc. Daca doriti sa fiti reprezentat de un avocat, puteti sa formulati cererea de executare prin avocat (va trebui sa ii achitati un onorariu, care se va recupera prin executarea silita inceputa).
Si daca persoana respectiva nu are nimic pe.numele lui, nici servici, nici alte bunuri din care mi as putea recupera prejudiciul, la ce se poate ajunge? Ce i se va intampla? Multumesc anticipat pt raspuns
Absolut nimic. Daca nu are, nu va recuperati suma. La un moment dat, poate va avea. Oricum trebuie sa incepeti executarea in termenul legal de prescriptie si sa staruiti in executare la fiecare 6 luni pentru a nu se perima. Consultati un avocat si va explica cum trebuie procedat.
Este bine ca inainte de a imprumuta pe cineva sa va interesati daca este solvabil sau nu.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Nu o se intampla nimic sunteti inca o victima a acestui gen de imprumuturi facute de baieti mai mult sau mai.putin deștepți.Nu va ramane decat ca prin intermediul unui executor judecătoresc sa încercați executarea silită iar în caz că nu are bunuri la 6 luni -un an executorul sa mai faca somatii,acte de executare pt a întrerupe cursul prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu act notarial si punere in executare silita love_singh love_singh ce se intampla daca imprumutatul nu detine nici un bun,toate fiind gajate in favoarea bancilor ,si ma vad pus in situiatia de a nu avea pe ce sa fac ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)