avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli PFA

Buna. Daca am asigurare de viata care include si o componenta de sanatate, facuta la ING (actual NN asigurari) pot deconta sumele pana la pragul de 400 Euro/an?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:33, 5 Septembrie 2019
Cei 400 euro se refera la pensia privata facultativa (asa-zisul pilon 3) si nimic altceva.
In lege apare separat partea cu pensia si cea de asigurari medicale
In Romania pentru veniturile realizate ca PFA, II sau IF nu sunt deductibile contributiile de asigurari sociale de sanatate (CASS) care se platesc la stat. Credeti ca sunt contributiile la societatile de asigurari? Ma indoiesc, dar nu exclud o posibila scapare a mea. Legea este cea care decide.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate pensie p3 in cadrul pfa Alexutu123 Alexutu123 In cazul pfa-urilor, cat trebuie contribuit (in numele pesoanei fizice plus in numele pfa-ului) astfel incat sa deduc pe pfa toata suma maxima de 400 euro ... (vezi toată discuția)
Deducere asigurare roxyalexandru roxyalexandru Aveti idee care este suma(anuala sau lunara) pe care o poate deduce un angajator daca incheie cate un contract de asigurare de viata pentru fiecare dintre ... (vezi toată discuția)
Pot deduce costul unei asigurări private? semenicul semenicul Sunt pensionar si am venituri independente pentru care voi plati impozit tip CASS la anul. Intrebare, pot deduce costul unei asigurari private din aceste ... (vezi toată discuția)